Prometne nesreće i krađe obilježile i protekli vikend

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

-nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

-ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika prometnih nesreća. Najveća koncentracija od 2,45 promila utvrđena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u subotu, 23. rujna oko 23 sata u Otoku, skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa i dvije teške krađe.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su u srijedu, 16. rujna u poslijepodnevnim satima u Štefancu, Ulici Zrinskih, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 31-godišnjaka, odakle su ukrali novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 11.000 kuna. Ujedno, sumnja se da je 21-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo prikrivanja. Naime, osumnjičeni je na području Međimurske županije prodao ukradeni nakit, iako je znao da potječe od izvršenog kaznenog djela.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su dio ukradenih predmeta. Protiv dvojice punoljetnih te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Također izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u noći s 21. na 22. rujna u Belici. Nepoznati počinitelj  u  Ulici  dr.  Ljudevita  Gaja, provalio  je  u  ugostiteljski   objekt,  vlasništvo 53-godišnjakinje, odakle je ukrao novac i razna alkoholna pića. Nakon toga provalio je u obližnju trgovinu mješovitom robom, vlasništvo privatnog poduzeća iz Čakovca, ali je zbog uključenja alarma odustao od dovršenja kaznenog djela te pobjegao. Ukupna materijalna šteta procjenjuje  se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto:  TT, ilustracija)