Promet kamiona kroz Štrukovec i Mursko Središće treba smanjiti za 80%!

Druga točka jučerašnjeg sastanka Vijeća za prevenciju kriminala u Gradu M. Središće bila je promet teških kamiona na cesti M. Središće – Čakovec. Utvrđeno je da i dalje postoji veliki pritisak tranzitnog prometa teških kamiona kroz gradska naselja M. Središće i Štrukovec. Gradonačelnik Dražen Srpak rekao je da se taj problem sustavno rješava, a momentalno je najbitnije da se granični prijelaz Petišovci – M. Središće prekategorizira iz međunarodnog u međudržavni za teške kamione. Dakle za sve ostale učesnike prometa osim teških kamiona on bi i dalje ostao međunarodni.

Taj problem rješavaju resorna ministarstva u Hrvatskoj i Sloveniji, a problem je podignuti na nivo premijera, te će na prvom sastanku premijera Plenkovića i Cerara on biti jedna od tema.

Načelnik PP M. Središće Miljenko Vrbanec rekao je da bi se prekategorizacijom  prijelaza promet teških vozila smanjio i do 80 %, a to bi bilo ono što bi u svakom pogledu zadovoljilo sve nas.

Za to nam je potreban dogovor  dviju država. Paralelno s tim radi se i na projektu mosta i brze ceste te je u tijeku izrada studije izvodljivosti, na kraju je istaknuo gradonačelnik Srpak.

(Z. Rihtarec, foto rt, zr)