Pretjecao pijan, bez vozačkog ispita i izazvao prometnu nesreću, olujni vjetar oštetio 14 automobila

Jučer (10. kolovoza) oko 21 sat i 35 minuta u Maloj Subotici, na državnoj cesti broj 3, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe ozlijeđene.

Upravljajući Glavnom ulicom,  BMW-om 318, čakovečkih registracija, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,24 promila, 25-godišnji vozač započeo je pretjecanje Peugeota 308, čakovečkih registracija, iako mu je iz suprotnog smjera nailazio Citroen Berlingo, čakovečkih registracija. Zbog nedovoljne udaljenosti nije uspio dovršiti pretjecanja te je prednjim dijelom BMW-a udario u prednji dio Citroena, kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja BMW-a i potom udara stražnjim dijelom u stražnji dio Peugeota, kojim je upravljala 22-godišnja vozačica.

Vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeno je četvero sudionika nesreće. Liječničkim pregledom utvrđeno je kao je vozač BMW-a u nesreći teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju, dok su 25-godišnji putnik iz BMW-a i vozač Citroena lakše ozlijeđeni. Vozačica Peugeota u nesreći nije ozlijeđena. Naknadno liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici zatražio je i 31-godišnji putnik iz BMW-a te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. U izvlačenju unesrećenih iz vozila sudjelovali su vatrogasci čakovečke javne postrojbe i DVD-a Mala Subotica.

Promet Glavnom ulicom (državna cesta br. 3) bio je obustavljen do 22 sata i 35 minuta, a potom se do 30 minuta nakon ponoći (11. kolovoz) odvijao naizmjenično jednim prometnim trakom. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača BMW-a podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu. Ujedno, o prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Jučer (10. kolovoza) oko 20 sati i 10 minuta u Čakovcu, udar olujnog vjetra podigao je dio limenog krovišta stambene zgrade u Ulici Vladimira Nazora, a koji je potom pao na parkiralište i tom prilikom oštetio 14 parkiranih automobila. Ujedno, dio drvene konstrukcije krovišta oštetilo je crijepom pokrivena krovišta susjednih zgrada. Osim nastale materijalne štete, čija će se visina utvrditi nakon današnjeg očevida, u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih  osoba, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: tt, ilustracija)