Preminula 77-godišnja biciklistica koju je udario kombi – s radnih strojeva ukrao akumulatore

Danas, 12. rujna Operativno komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je obavijest Županijske bolnice Čakovec da je preminula 77-godišnja sudionica prometne nesreće koja se dogodila u utorak, 5. rujna u Prelogu.

Nešto prije 12 sati, 29-godišnji vozač Renault Mastera, varaždinskih registracija, nakon što je zaustavio vozilo u Ulici Konopljišće kod kbr. 9, krenuo je unatrag,  a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način zbog čega je stražnjim dijelom kombija udario u prednji kotač bicikla s kojim je uz desni rub kolnika upravljala 77-godišnja biciklistica. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozačice na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena biciklistica prevezena je u Županijsku bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobila teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 29-godišnjeg vozača kombija zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju. Preminula 77-godišnjakinja iz Cirkovljana peta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

U noći s 11. na 12. rujna u Ivanovcu, na šljunčari vlasništvo privatnog poduzeća iz Čakovca, nepoznati počinitelj provalio je u drvenu baraku, odakle ništa nije ukrao. Nakon toga počinitelj je s dva radna stroja za iskop šljunka demontirao i potom ukrao akumulatore. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto. PU međimurska)