POTPISANA POVELJA O PRIJATELJSTVU I SURADNJI IZMEĐU ČAKOVCA I PEČUHA

U petak, 23.lisotpada, ravnatelj, odgojiteljice i dadilje Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslava Krleže iz Pečuha posjetili su međimurski vrtić Dječja mašta iz Čakovca kako bi potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji.

„U Pečuhu se nalazi najveća nacionalna manjina Hrvata u Mađarskoj te smo potpisivanjem ove Povelje pokrenuli zajednički korak prema suradnji i razmjeni iskustava. Već planiramo zajedničke projekte kojima ćemo promovirati multikulturalni odgoj, ali i baštinu međimurskog kraja“, istaknula je ravnateljica vrtića Dječja mašta Grozdana Žagar prilikom potpisivanja Povelje u podružnici vrtića „Leptirići“ u Zebanec Selu. Potpisivanju je nazočio i načelnik općine Ervin Vičević te najavio i posjet hrvatskoj delegaciji u Pečuhu koju je predstavila generalna konzulica Vesna Haluga.

unnamed (4)

Djeca iz Dječjeg vrtića Dječja mašta predstavili su se pozdravom na mađarskom jeziku i drugim europskim jezicima, kao i prigodnim programom u narodnim nošnjama Međimurja pokazavši tako da djeca i oni koji rade na dobrobit djece zaista ruše sve granice.

unnamed (1)

Ravnatelj Gabor Gyorvari naglasio je da će ovime započeti i organizacija zajedničkih stručnih usavršavanja, edukacija i stručnih skupova u svrhu unapređenja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dvaju vrtića. Suradnju je podržao Učiteljski fakultet u Čakovcu – Diplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojeg je delegacija i posjetila gdje su razgovarali s doc. dr. sc. Tamarom Turzom-Bogdan.

unnamed (3)

Isto tako, delegaciju su primili župan Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman te pročelnik za društvene djelatnosti Branko Sušec iz Međimurske županije, kao i zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan i pročelnik za društvene, protokolarne i europske poslove Davor Vugrinec iz Grada Čakovca koji su također izrazili podršku ovoj suradnji.

(Grozdana Žagar)

unnamed (5)

unnamed