Polet iz Svetog Martina na Muri pobjednik Kupa MNS-a za 2019. /20. godinu

U drugoj utakmici finala Kupa MNS-a ekipa Poleta iz Svetog Martina na Muri bila je bolja od ekipe Rudara iz Murskog Središća rezultatom 3:1 i tako ukupnim rezultatom 7:1 postala pobjednikom Kupa za sezonu 2019/20.


Pred oko 800 gledatelja domaći su bolje otvorili utakmicu te već u 11. minuti zgoditkom Dine Škvorca nakon izvedenog udarca s ugla došli u vodstvo od 1:0.
U 16. minuti nakon brze kontre domaćini povećavaju vodstvo na 2:0 preko Tomislava Medveda.

Treba reći da su prije tog zgoditka igrači Rudar nakon izvedenog kornera tražili od suca Križarića igranje rukom od strane jednog od domaćih igrača u kaznenom prostoru, ali sudac Križarić nije bio takvog mišljenja.
Imao je Rudar u tom dijelu prigodu za smanjenje rezultata, no D. Šoltić nije uspio zahvatiti loptu koju mu je uputio Patafta. Rezultatom od 2:0 otišlo se na odmor.
Već na početku drugog dijela utakmice u 48. minuti, nakon što M. Zadravec nije uspio presjeći loptu na putu prema Dejanu Mezgi, ovaj sam izbija pred vratara Rajfa i povećava rezultat na 3:0.
Nakon tog uvjerljivog vodstva domaćina kao da je popustila kočnica kod igrača Rudara te su polako počeli igrati kako znaju i umiju. Do kraja utakmice oni su bili ti koji su imali posjed lopte i stvarali prigode pa tako i smanjuju rezultat u 56. minuti na 3:1 preko Roberta Skolibera.


Do kraja utakmice imao je Rudar još dvije lijepe prigode za dodatno smanjenje rezultata preko Skolibera i Nedeljka, ali sve je ostalo samo na prigodama.
Na kraju čestitke ekipi Poleta na zasluženom osvojenom trofeju Kupa MNS-a za 2019/20 godinu.
Osvojene pehare i medalje na kraju je igračima su predali predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić te Petar Krpan.

KUP MNS-a 2019/20

POLET – RUDAR 3:1(2:0)

Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Edvin Zobec delegat: Stjepan Đuranec


Strijelci: 1:0 11′ D. Škvorc 2:0 16′ Medved 3: 0 48′ Mezga 3:1 56′ Skoliber
Gledatelja: 800


POLET: Jambres, Škvorc, Mezga(73′ Lesar), Hozjan, Horvat(85′ Filipović), Medved(77′ Perčić), Šarić( 85′ Kirić), Dodlek, Krištofić(59′ Šegović), Herceg, Mihalić pričuve: Horvat, Filipović, Kirić, Lesar, Perčić, Šegović trener: Kovačević

RUDAR: Rajf, Šardi, M. Šoltić, D. Šoltić(46′ Nedeljko), Patafta, M. Zadravec, Zrna(46′ Lesar), Zeljko, Vinko( 46′ A. Zadravec),Vaš( 77′ Radek) pričuve: Kovač, Radek, A. Zadravec, L. Mesarić, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)