Pokušaj ubojstva u Železnoj Gori, opljačkan kafić u Kotoribi, krađa iz obiteljske kuće u Tupkovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 66-godišnjak s područja općine Štrigova, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Naime, u ponedjeljak 14. kolovoza nešto poslije 17 sati u Železnoj Gori, osumnjičeni je s noževima u rukama nasrnuo na 60-godišnjeg susjeda u trenutku kada je izlazio iz  automobila parkiranog u svom dvorištu. Napadnuti susjed uspio je rukama blokirati nasrtaj, ali  je pritom zadobio više porezotina. Ujedno, nogom je uspio izbiti drugi nož iz napadačeve ruke. Nakon toga  osumnjičeni  je  pobjegao  u  svoje  dvorište, gdje  su  ga sustigli napadnuti susjed i njegov 32-godišnji sin. U tom trenutku osumnjičeni je iz stražnjeg džepa hlača pokušao izvaditi još jedan nož, ali su ga otac i sin uspjeli svladati te zadržati do dolaska policijske ophodnje.

Napadač je uhićen te su mu policijski službenici tijekom istraživanja oduzeli tri noža. U  događaju  osumnjičeni  i  napadnuti 60-godišnjak lakše su ozlijeđeni zbog čega im je pružena liječnička pomoć.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhićenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. U utorak, 15. kolovoza u poslijepodnevnim satima nakon ispitivanja 66-godišnjeg osumnjičenika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog nadležnog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor.

U noći s 13. na 14. kolovoza u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj provalio je u kafić, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle je ukrao novac te razna alkoholna pića. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, krajem svibnja ove godine u Tupkovcu, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 65-godišnjaka, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari te je pritom iz hodnika i spavaće sobe ukrao 1.450 kuna.

Protiv 19-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)