U Paragu i Čakovcu napadnuti policijski službenici

Između 13. i 15. rujna u Trnovcu, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 61-godišnjakinje, odakle je ukrao hladnjak, desetak stolica i manji stol te razno posuđe. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 2.000 kuna.

 U petak, 15. rujna u 16 sati i 30 minuta na ulici u Paragu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pokušali su privesti na kriminalističko istraživanje 21-godišnjeg osumnjičenika za prethodno opisanu provalu. U jednom trenutku osumnjičeni je krenuo prema službenicima te jednog od njih pokušao udariti rukom. Policijski službenik uspio je odbiti napad, a potom je uz pomoć kolege svladao napadača. Prilikom vezivanja napadača sredstvima za vezivanje tzv. „lisicama“, ugrizao je policijskog službenika za palac desne ruke te ga lakše ozlijedio. Napadač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Prilikom privođenja policijskim službenicima prijetio je smrću. Tijekom istraživanja od osumnjičenika oduzeti su predmeti koje je ukrao iz obiteljske kuće te su vraćeni vlasnici. Uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, napada na službenu osobu i prijetnje osumnjičeni 21-godišnjak s područja općine Nedelišće, predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

U nedjelju, 17. rujna oko 2 sata nakon ponoći, 19-godišnjak s područja općine Nedelišće, na naročito drzak način narušavao je javni red i mir u dva ugostiteljska objekta u centru Čakovca. Prema prethodnoj dojavi policijski službenici Policijske postaje Čakovec u Ulici Tome Masaryka zatekli su osumnjičenika, koji je pokušao pobjeći. Policijski službenici u Ulici Katarine Zrinski sustigli su osumnjičenika te kada mu je jedan od službenika prišao, udario ga je rukom u glavu. Nakon toga policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali su napadača i priveli ga u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Prilikom sigurnosnog pregleda kod 19-godišnjaka pronađena je tzv “drobilica” za usitnjavanje marihuane i 0,1 gram spomenute droge, dok je alkotestiranje utvrđeno kako je pod  utjecajem  alkohola  od 1,43 promila.  U  opisanom  događaju  policijski  službenik  i 19-godišnji osumnjičenik lakše su ozlijeđeni. Uz kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Ujedno, protiv 19-godišnjeg okrivljenika zbog narušavanja javnog reda i mira te posjedovanja droge podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)