Osnovnoškolci provjerite svoje znanje iz prometnih propisa i osvojite vrijedne nagrade

„Prometna učilica“ jedan od mnogobrojnih projekata koji su financirani sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o internetskoj aplikaciji  za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. Kroz interaktivno sučelje prometna kultura postala je lako dostupna svim  osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, pokreće se u suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Republike Hrvatske i to u kategorijama najbolji učenik/ca, najbolji razred i najbolja škola. Prijava na „Prometnu učilicu“ obavlja se pomoću CARN-etove lozinke koja postoji za svakog učenika škole, a može se preuzeti kod administratora (u pravilu kod tajnika/ce škole).

Cilj „Prometne učilice“ je usvajanje osnova prometne kulture već od najranije dobi. Kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom želi se spriječiti stradanje djece u prometu.

Učilica je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje nekoliko tematskih cjelina: kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djeca i roditelji u prometu te opasnosti kretanja uz željezničku prugu. Osim poučnih sadržaja i vježbi, učenicima se nude i edukativne igre te ostali sadržaji zabavnog karaktera s tematikom usmjerenom na poznavanja prometnih propisa i sigurnog  ponašanja u prometu, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)