Oprostio se Dario Šoltić – Rudar bolji od Sokola

U sklopu gradske manifestacije  “Ljeto uz Muru“  odigran je prijateljski nogometni susret dvojice mjesnih susjeda  Rudara i Sokola. Po dosta teškim vremenskim uvjetima za igru s obzirom na veliku vrućinu ekipe su odigrale pravi prijateljski susret u kojem se na kraju uspješniji pokazao domaćin.

Obje ekipe nastupile su u nekompletnim sastavima , no svejedno je utakmica i jednom i drugom treneru poslužila kao uvid u momentalno stanje ekipa. Ono što smo mi mogli primijetiti da treneri imaju još dosta posla, kod Rudara u obrambenom dijelu, a Sokola  obrnuto, u napadačkom dijelu.

No do prvenstva su preostala još dva tjedna pa ima vremena za ispraviti nedostatke. Ovaj put nećemo o pojedincima, recimo samo da je pobjeda od Rudara od 3:2 zaslužena, a mogla je biti i uvjerljivija.

Poseban dio ovog susreta bio je i oproštaj od zeleno-crnog dresa Daria Šoltića koji je na početku ove sezone napustio klub i otišao igrati u Austriju. Klub Rudar kao i njegovi bivši suigrači s kojima je svlačionicu dijelio šest godina prigodnim poklonima, kao i željama za uspješno daljnje igranje , oprostili su se na dosta emotivan način. Prigodne poklone D. Šoltiću predali su sportski direktor kluba Smiljan Liklin i dopredsjednik kluba Miljenko Zobić, dok mu je u ime ekipe zahvalio kapetan Mario Rajf.

Gradonačelnik Dražen Srpak također  mu se zahvalio u ime kluba i navijača na njegovom dugogodišnjem angažmanu u klubu.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić, Z. Rihtarec)