OLDTIMERI ZAPOSJELI MURSKO SREDIŠĆE!

Jučer 30. srpnja održan je u organizaciji Oldtimer kluba Međimurje 17. međunarodni oldtimer susret „Međimurje 2016“. Sve je počelo u Čakovcu u 10,30 sati otvaranjem susreta da bi uslijedila vožnja do Mihovljana gdje su otvorene i blagoslovljene prostorije međimurskog oldtimer kluba. Oko 13 sati kolona od 250 motora i automobila uputila se prema Pleškovcu gdje je sudionicima priređeno malo osvježenje uz pizza party da bi se zatim krenulo u Mursko Središće gdje su oldtimeri stigli nešto poslije 15 sati. Na parkiralištu bivše autobusne postaje vozače je dočekao još jedan party, ali ovaj u obliku prženih papalina. No dočekao ih je i gradonačelnik Dražen Srpak kao i Gradski puhački orkestar koji je bio zadužen za dodatnu notu podizanja raspoloženja i zabave pa se sve odvijalo u odličnoj atmosferi, a u jednom trenutku dirigirao im je sam gradonačelnik.

IMG_2074

IMG_2085

Stari motori i automobili doslovno su zakrčili i okupirali centar grada, a prilikom njihovog dolaska kolona se protezala od Sv. Martina do Murskog Središća što govori o masovnosti ovog tradicionalnog susreta ljubitelja nekih drugih, a za njih svakako boljih vremena, naravno što se tiče prijevoznih sredstava. Na ovu, mogli bi reći povijesnu izložbu, došlo je puno Središćanaca koji su imali što vidjeti. Motori i automobili bili su parkirani između dječjeg vrtića Maslačak i zgrade TIC-a, na parkiralištu uz šetnicu i naravno duž nje pa je obala Mure bila prepuna oldtimera. Na šetnici je bio također organiziran domjenak s tradicionalnim međimurskim mesom iz tiblice, starim specijalitetom koji se savršeno uklopio između starih motora i automobila.

IMG_2125

IMG_2104

Nešto prije 17 sati velika kolona napustila je Mursko Središće i krenula put Čakovca gdje je u restoranu KTC-a bila večera uz podjelu prigodnih poklona svim sudionicima. Vozači i suvozači su također dobili medalje koje će ih podsjećati na ovo vrlo lijepo i uspješno okupljanje.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić, Anđelko Jurak)