Oduzela prednost prolaska, provale u spremnik kamiona i kuću

U ponedjeljak, 16. srpnja oko 11,40 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Kolodvorske i Zagrebačke, maloljetna vozačica bicikla sa područja Međimurske županije, upravljala je kolnikom Kolodvorske ulice te dolaskom do raskrižja sa kolnikom Zagrebačke ulice koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska ušla u raskrižje, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u bicikl u kočenju udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice upravljao 56-godišnjak sa područja grada Čakovca.

Nakon prometne nesreće vozačica bicikla je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede.

Vozačica će biti prekršajno sankcionirana.

U protekla 24-sata na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela teške krađe:  

1) U razdoblju od 14. do 16. srpnja, u Turčišću, na šljunčari, nepoznati počinitelj provalio je u spremnik goriva kamiona, gdje je ukrao gorivo ukupne vrijednosti više stotina kuna.

2) U ponedjeljak, 16. srpnja, u prijepodnevnim satima, u Savskoj Vesi, Ulici bratstva i jedinstva, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao razni nakit vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)