ODRŽANA TRIBINA „VOLONTERI U PALIJATIVNOJ SKRBI – PROJEKT FINANCIRAN OD STRANE EU“

23.01.2015. u 18 sati održala se tribina „Volonteri u palijativnoj skrbi – projekt financiran od strane Europske Unije“  u organizaciji udruge „Pomoć neizlječivima“ kao jednog od partnera u projektu.

Tribina se održala u dvorani Tehničko inovacijskog  centra Međimurja te joj je prisustvovalo 23 ljudi : članovi Udruge Pomoć neizlječivima, ali i srodnih udruga i organizacija, nastavnici medicinske škole  iz Čakovca te gosti iz Franjevačkog svjetovnog reda, Zagreb te bolnice iz Novog Marofa.

Udruga „Pomoć neizlječivima“ na tribini je prikazala svoj dosadašnji rad-palijativna skrb, kao i aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta. Nadalje, predsjednica udruge Renata Marđetko  naglasila je  načine na koje će podrška Europske unije doprinijeti razvoju udruga partnera u projektu te razvoju palijativne skrbi u Gradu Zagrebu, Sisačko-moslavačkoj i Međimurskoj županiji.

Projekt financiran od strane Europske unije, Europskog socijalnog fonta u iznosu od 750 000 kn provodit će Franjevački svjetovni red Kaptol, Zagreb, udruga „Naš život“ iz Petrinje te udruga „Pomoć neizlječivima“ iz Međimurja. Uz povezivanje sa službama i institucijama, podizanje svijesti  građana, vođenje posudionice pomagala, edukaciju profesionalaca, laika i volontera te praćenje rada volontera, središnja aktivnost projekta je zapošljavanje i rad koordinatora volontera. Tako su na tribini predstavljene Blaženka Eror Matić, voditelj projekta iz Franjevačkog svjetovnog reda u Zagrebu, Olivera Tomas, koordinator-mentor iz Franjevačkog svjetovnog reda u Zagrebu te Željka Marđetko, koordinator udruge „Pomoć neizlječivima“.

Tribina „Volonteri u palijativnoj skrbi“ bila je prilika da se upoznaju udruge-partneri, stvore nove suradnje sa srodnim udrugama u Međimurju te ohrabre udruge, institucije i lokalna samouprava na osmišljavanje projekata i apliciranje na natječaje Europske unije.

(Željko Marđetko)

DSCN5968