Održan Izvještajni Sabor ogranka UDVDR RH Podturen-Dekanovec

U Ribičkom domu u Podturnu, 23. ožujka, održan je Izvještajni Sabor ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH Podružnice Međimurske županije Podturen –Dekanovec.

Jednoglasno su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu kao i program rada i financijski plan za ovu godinu. I nadalje je glavna zadaća pružanje pomoći članova kod ostvarivanja zakonskih prava, druženja članova, sportska natjecanja, čuvanje uspomena na poginule hrvatske branitelji s područja djelovanja ogranka, promicanje istine i vrijednosti Domovinskog rata.

Ogranak će ove godine 1. svibnja biti domaćin 20. Ribičkog natjecanja  hrvatskih branitelja i stradalnika Međimurske županije- lov udicom na plovak na kojem se očekuje nastup 25 ekipa.

Članovi su  upoznati  s primjenom Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakonom o fondu, Programom stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja, mogućnostima korištenja usluga Veteranskog centra u Lipiku, Sporazumu Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke d. d. o mogućnostima proizvodnje i plasmana poljoprivrednih proizvoda.

Ovom prigodom a  povodom 25. obljetnice  osnutka i djelovanja ogranka Podturen i 15. obljetnice djelovanja ogranka Podturen-Dekanovec, predsjednik ogranak Antun Kukovec uručene su zahvalnice  za pruženu pomoć u realizaciji programskih aktivnosti ogranka; općini Podturen koju je primio načelnik Perica Hajdarović, općini Dekanovec koju je primio općinski vijećnik Vladimir Hajdarović, ŠRD „Šaran“ Podturen koju je primio dopredsjednik Ivica Vidović i Podružnici Međimurske županije koju je primio tajnik podružnice Dražen Tkalec.

Foto; Zlatko Sklepić i Antun Kukovec

Tajnik podružnice

Dražen Tkalec,struč.spec.ing.admin.chris.