Odličan start Rudara – gostujuću pobjedu potvrdili domaćom protiv Jalžabeta

Nakon dobrog ulaza u novu natjecateljsku sezonu i pobjede u Puščinama, Rudar je u prvoj domaćoj utakmici tražio pobjedu i potvrdu dobrog rezultata postignutog u gostima. Suparnik im je bila vrlo dobra ekipa Jalžabeta.

 

Odlično je Rudar krenuo u utakmicu i već u 2. minuti zgoditkom  Risonjića poveo sa 1:0 nakon odlične akcije i udarca Vurušića te obrane gostujućeg vratara Špicera, kada Risonjić glavom posprema loptu u mrežu sa nekih šesnaest metara.

Nakon toga gosti polako preuzimaju igru te imaju loptu više u svojem posjedu dok Rudar prijeti brzim protuudarima uglavnom po desnoj strani i to preko hitronogog F. Novaka. Imali  su u tom periodu i dvije, tri poluprilike, ali u njihovi udarci završavali u čvrstom bloku domaćina. Tu su glavnu ulogu odigrali stoperski par Vuri-Šardi te vrlo dobri i sigurni mladi vratar Stojko. Rezultatom 1:0 igrači odlaze na zasluženi odmor s obzirom na teške uvjete za igru pa je i tijekom prvog dijela sudac Buden dao igračima kratku pauzu  za osvježenje.

U drugi dio utakmice Rudar ulazi s dva nova svježa igrača Radikovićem i De. Levačićem umjesto N. Šoltića i A. Zadravca. To se pokazao kao vrlo dobar potez jer Rudar preuzima tijekom cijelog drugog dijela je bolja i opasnija ekipa. U 67. minuti utakmice u ekipu Rudara ulazi Danijel Levačić i već u  istoj minuti u svom prvom kontaktu sa loptom postiže zgoditak i povećava vodstvo Rudara na 2:0.

 

Imao je do kraja utakmice Rudar još nekoliko lijepih prigoda, te je opasno prijetio vrataru gostiju Špiceru no njegove odlične intervencije spasile su njegovu ekipu od težeg poraza. Svakako je  najbolje intervenirao u 73. minuti kada nakon udarca F. Novaka i njegove obrane i odbijene lopte, još jednom brani u istoj akciji iz blizine upućen udarac Kneževića.

Treba na kraju istaknuti zasluženu pobjedu Rudar , te zanimljivost da su strijelci za Rudar kao i u prvom kolu bili isti igrači Ivan Risonjić i Danijel Levačić. Slijedeću utakmicu Rudar igra 02.09.2017.godine u 17,00(subota), kod ekipe Mladosti Kometa u Prelogu.

RUDAR –  JALŽABET  2:0 (1:0)

4. HNL Čakovec- Varaždin Igralište Šuderka M. Središće 2.kolo

Suci: Denis Buden ,Vladimir Kapeš , Dražen Rohtek           delegat: Stjepan Perko

Strijelci: 1:0 2.min. Risonjić,  2:0 67. min. Dan.Levačić

Gledatelja: 200

RUDAR:Stojko,Šardi,N.Šoltić(46.Den.Levačić),Vuri,Vurušić,A.Zadravec(46.Radiković),M.Šoltić(67.Dan.Levačić),

F.Novak,M.Zadravec(90.Tkalec),Risonjić(72.Knežević),Goričanec pričuve:Den.Levačić,Tkalec,Knežević,Radiković,D.Novak,Dan.Levačić trener: Anton Srša

 

JALŽABET:Špicer,Vesenjak,Vrbek,Hanc(70.Horvatić),Hruško,Car,Vrbanić,Amanović(57.Friščić),Žugec,Marić(88.Pecik) pričuve:Deduš,Friščić,Horvatić,Pecik trener: Rado Mlakar

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)