OBILJEŽENI DANI KRUHA U OŠ M. SREDIŠĆE I VRTIĆU „DJEČJA MAŠTANJA“

U mjesecu listopadu obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijeme je to kada pokazujemo da je kruh čovjekova potreba, simbol života, izvor životne i duhovne snage, simbol zajedništva jer ujedinjuje rad mnogih pekara, ratara, mlinara.

Učenici od 1. do 4. razreda Osnovne škole Mursko Središće u petak 16. listopada 2015. godine održali su tradicionalnu priredbu povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su prezentacijom opisali svoj posjet mlinarskoj kući obitelji Kiralj u Hlapičini, te posjet obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Medvar u Murskom Središću. Također učenici su pjesmicama i recitacijama izrazili zahvalnost na svim dobrima koja nam se prostiru na našim stolovima i ljudima koji sudjeluju u procesu proizvodnje bilo koje hrane.

Priredbi su nazočili gradonačelnik Dražen Srpak i župnik Tomislav Antekolović koji je po završetku priredbe blagoslovio kruh i kolače.

U petak, 16.10. u dječjem vrtiću ”Dječja maštanja” u Murskom Središću održana je Jesenska svečanost te obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su zajedno s odgojiteljicama pripremila kratak program koji je oduševio prisutne, a nakon toga slijedilo je druženje s roditeljima, bakama i djedovima te drugim gostima. Pozivu na vrtićku Jesensku svečanost odazvali su se i gradonačelnik Dražen Srpak te Dolores Vrtarić iz Turističke zajednice. Pekli su se langoši, a gosti su bili počašćeni i s odličnim kolačima koje su ispekle mame i bake djece iz vrtića.

(GMS)

unnamed (3)

unnamed (2)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)