NK “Rudar” doživio drugi najteži poraz ove jeseni

Utakmicu 12. kola 3.HNL Sjever Rudar je danas odigrao u Križevcima gdje je protiv lidera na ljestvici ekipe Radnika poražen s uvjerljivih 6:0.
Za ekipu Rudara osim kažnjenog Benjamina Šardija zbog COVID-a nisu mogli nastupiti mladi vratar Niko Kodba kojeg je zamijenio još mlađi kadet Antonio Srpak kojemu je to ujedno bio i debi u trećoj ligi, te Leo Vurušić.
Samo što se krenulo s centra domaćini dolaze u vodstvo od 1:0, a strijelac je bio Ronaldo Rengel.
Kad tako otvoriš utakmicu sigurno da je daljnji tijek same utakmice teško kontrolirati i vratiti samopouzdanje u ekipu. Već u 13. minuti isti igrač Rengel povećava rezultat na 2:0, i tu polako nestaju sve nade ekipe Rudara za imalo pozitivan rezultat,.
Kada je u 41. minuti Romano Lisjak povećao rezultat na 3:0 naslućivao se još jedan tužan rezultat po ekipu Rudara.
Zanimljivo je da usprkos tako visokom rezultatu u prvom dijelu Rudar nije bio bez prigoda. Lijepe prigode propustili su Škvorc, K. Nedeljko, a udarac Vaša zaustavila je spojnica stative i prečke.
3:0 bio je i konačan rezultat prvog dijela utakmice.
Treba reći još da je domaćin u 10. minuti promašio kazneni udarac.
Drugi dio ovog neravnopravnog susreta nastavio se loše po ekipu Rudara, kada najbolji strijelac domaćina Marko Nikolić sa svoja dva zgoditka u 52.i 57. minuti povećava vodstvo na domaćina 5:0 i dovodi ekipu Rudara na sam rub katastrofe.
71. minuta još jedan zgoditak u mreži Rudara i to je visokih 6:0. Zgoditak postiže Goran Dlesk.
Imao je i u nastavku Rudar još dvije lijepe prigode, no kao i mnoge druge u ovom prvenstvu nisu iskorištene, a nogomet se igra na golove, a ne na prigode.
Bio je to i konačan rezultat te još jedan loš rezultat u nizu.
Vjerojatno je i treneru Andriji Balajiću teško pratiti što se to događa, jer uz sav njegov trud i rad na treninzima rezultata nema. Kako nam je rekao nedavno i jedan od igrača Rudara :“Čemu se čudimo, pa kvaliteta je u pitanju“ i tu se s njime apsolutno slažemo.
Nije to više ekipa od prošlih sezona te je teško pratiti sve te loše rezultate, prisjećajući se kako je to izgledalo prošlih sezona. No to je pitanje za ljude u klubu i oko kluba da li se moglo i moralo drugačije. Nije na nama da sudimo nego je to samo žal radi onog što se momentalno dešava u ne tako davno drugom, trećem klubu u Međimurju. Hoće li to iznjedriti nove, mlađe domaće igrače za iduće sezone, i bolju sportsku rezultatsku budućnost kluba, onda i ovakvi porazi imaju svoja opravdanja. Vidjet ćemo! Nadajmo se!!!

(tekst: ZR, foto: Damir Cilar)