NIŠTA OD GINEKOLOŠKE ORDINACIJE U MURSKOM SREDIŠĆU

Gradonačelnik Dražen Srpak, ravnatelj Doma zdravlja Čakovec dr. Branko Vrčić i glavna sestra Doma zdravlja Čakovec Irena Mađarić Tuksar, u utorak 23. lipnja 2015. godine u gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće održali su konferenciju za medije na temu problematika oko otvaranja ginekološke ordinacije Doma zdravlja u Murskom Središću.

Grad Mursko Središće u suradnji sa Domom zdravlja u veljači ove godine započeo je sa prikupljanjem izjava pacijentica za upis u novu ginekološku ordinaciju. Izjave su se prikupljale su u 5 općina: Vratišincu (općina, Osnovna škola, ambulanta), Podturen (općina, Osnovna škola, ambulanta), Sv. Martin na Muri (općina, Osnovna škola, ambulanta), Selnica (općina, Osnovna škola, ambulanta), Štrigova (općina, Osnovna škola, ambulanta), te u gradskoj upravi Grada Mursko Središće, Osnovnoj školi i ambulanti. Od početka veljače do sredine lipnja prikupljeno je sveukupno 700 potpisa, što nije dovoljno za otvaranje ginekološke ordinacije. Prema standardima za otvaranje ginekologije potrebno je za početak prikupiti 1500 izjava da bi ordinacija mogla opravdati interes za otvaranje, a kroz godinu dana potrebno je prikupiti 3500 izjava.

Grad Mursko Središće i Dom zdravlja organizirali su niz aktivnosti od predavanja dr. Ines Tizaj u Murskom Središću, oglašavanje putem medija, radio emisije, plakati, mini letci , Dom zdravlja izradio je projekte uređenja ordinacije u sklopu ambulante u Murskom Središću, no nažalost potreban broj izjava nije prikupljen.

Izjave o upisu za dr. Ines Tizaj, žene i  djeca od 12 godina mogu predati u ambulantama Doma zdravlja u Čakovcu, a pacijentice koje su predale izjavu o upisu, molimo da se jave glavnoj sestri Ireni Mađarić Tuksar na broj tel: 099/251-6604 zbog potvrde o izabranoj doktorici.

(rt, foto: ilustracija)