Nezavisni vijećnik Matija Varga – slijede li otkazi u Gradu Mursko Središće?

Ja sam općenito protiv otkaza u javnim i privatnim tvrtkama, više sam za zapošljavanje, naveo je na početku svog pitanja na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog Vijeća Grada Mursko Središće nezavisni vijećnik Matija Varga.

„Da li slijede otkazi u Gradu Mursko Središće s obzirom na stavke na koje sam naišao u Izmjenama i dopunama proračuna Grada gdje je predviđen iznos otpremnina od 145.200,00 kuna? Na prošloj sjednici je bilo govora da bi bilo dobro zaposliti voditelja novog odsjeka pa me zanima o čemu se tu radi?“

Gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio je da se tu radi o osobama koje odlaze u mirovinu i jednoj koja je otišla na drugo radno mjesto. Taj novac je predviđen za njihove otpremnine, a takav iznos propisuje zakon i tu se ipak radi o ljudima koji su kao voditelji imali malo veću plaću. Dakle otpuštanja neće biti, završio je gradonačelnik.

U svom drugom pitanju Varga se osvrnuo na sve više pasa od kojih neki ujedaju šetače na šetnici pa je predložio da se kao i u drugim većim gradovima postave ukrasni stupići za koje bi ih vlasnici mogli vezati ako odluče popiti piće ili sjesti na neku klupu. Prijedlog je prihvatio gradonačelnik napomenuvši da se ujedi ne bi događali kada bi psi bili na uzici, iako se većina građana toga pridržava, no ima i onih čiji psi hodaju slobodno. Također smo tako postavili sandučiće za pseći izmet s rukavicama no njih nitko ne koristi, usporedio je zahtjev Srpak. Antun Šimunić zadužen je da provjeri cijenu stupića i mogućnost njihove nabave i postavljanja.

(rt, foto Tin Tomanić)