Neporažen se vratio Rudar iz Ludbrega, zaslužen bod, uz malo sreće moglo je i više

Solidnu utakmicu odigrao je Rudar u Ludbregu. S teškog gostovanja vraća s jednim bodom, a uz malo više sreće mogao je biti i puni plijen.

Bez imalo straha ušao je Rudar u utakmici s domaćim favoritom, s obzirom na stanje na ljestvici. I u samom početku u 10. minuti domaćini dolaze u vodstvo zgoditkom Artukovića od 1:0, te su mnogi pomislili da je tu početak kraja  Rudara u ovoj utakmici. Međutim „laporniki“ su u nastavku pokazali da polako izrastaju u pravu natjecateljsku ekipu,  te da se stalni odličan i naporan rad s trenerom Balajićem  polako naplaćuje.

S dva zgoditka svog glavnog strijelca i rutinera Filipa Škvorca, koji u zadnjim utakmicama jako diže formu, Rudar preokreće rezultat na 1:2. „Fićo“ zgoditke postiže u 15. i 25. minuti i tako Rudaru donosi zasluženo vodstvo.

Nije se mijenjao rezultat do kraja poluvremena iako su jedna i druga ekipa imale nekoliko poluprigoda, ali bez konačnog rezultata.

I u drugi dio ušlo se s istim omjerom snaga , gdje domaćin ima jednu jaču prigodu no Niko Kodba odlično reagira i čuva vodstvo Rudara.

Vjerujemo da bi Rudar došao i do sva tri boda da se nije dogodila ta nesretna 56. minuta kada jedna napucana lopta pogađa u ruku Silvia Radikovića, a sudac Sabljić pokazuje na kazneni udarac. Inače brzi su na zviždaljki ove sezone suci kada su u pitanju kazneni udarci kontra Rudara. No nećemo o suđenju, sudac ima svoje viđenje koje se mora poštovati.
Golubar je bio siguran relizator kaznenog udarca te postavlja konačni rezultat utakmice 2:2, što je u konačnici i najrealnije.

Rudar je tako osvojio drugi bod, a idući vikend u goste mu dolazi ekipa Virovitice, kada se nadamo da bi Rudar mogao doći i do prve pobjede u ovom prvenstvu i prvog troboda.

3. HNL Sjever,6. kolo, Ludbreg,  25.09.2021. godine

PODRAVINA – RUDAR  2:2(1:2)

Suci: Dino Sabljić, Ivan Iveljić, Ivan Huđ, Tomislav Hlevnjak delegat: Robert Špiranec

Strijelci: 1:0 10′ Artuković, 1:1 15′ Škvorc, 1:2 25′ Škvorc, 2:2 56′ Golubar(KU)

PODRAVINA: Slukić, Belovari, Artuković(38′ Vuić), Tkalčić, Zadravec, Sambolec, Jadanić,Smrček, Banec(78′ Huzjak), Golubar, Horvatinović(67′ Cerovčec) pričuve: Budinski, Kranjec, Cerovčec, Pijanec,Vuić,  Huzjak,  Havaić trener:  Karlo Jadanić

RUDAR: Kodba, Antolović, Šardi, Vurušić(61′ Zeljko), Škvorc, K. Nedeljko(78′ Mikulić), Koščak, Radiković, Vinko, Vaš, Petrinec(71′ P. Nedeljko)pričuve: Srpak, Liklin, Zeljko, Mikulić, P. Nedeljko, trener: Andrija Balajić

(tekst: zr, foto: Romeo Kodba)