Napad na policijske službenike u Pribislavcu

Policijski službenici postupali po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira 

U srijedu, 17. srpnja oko 19,30 sati, u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, reproduciranjem glazbe.

Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem zvučnika glasno reproducirao 23-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu muškarac je fizički nasrnuo na policijske službenike koji su nakon toga uporabili sredstva prisile. Potom je do njih došao maloljetnik koji je fizički nasrnuo na policijske službenike te su i nad njim uporabili sredstva prisile. Obojica osumnjičenih su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske uprave.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 23-godišnjak bio pod utjecajem alkohola u količini od 0,84 grama po kilogramu, dok se maloljetnik odbio podvrći alkotestiranju.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su u događaju lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik, dok se maloljetnik odbio podvrći pregledu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

(PU međimurska, foto: rt, ilustracija)