Nakon godinu dana pauze Dinamo iz Žiškovca euforično proslavio prvu pobjedu!

Na igralištu NK Dinama iz Žiškovca godinu dana nisu se igrale prvenstvene utakmice jer je klub zbog određenih teškoća morao prekinuti s natjecanjem. To su vrijeme entuzijasti, sada članovi uprave, Miroslav Levačić, Zdenko Tišlarić, Dejan Malekoci, Ivan Hunjadi, Dragutin Vugrinec, Dragutin Kneklin i Renato Munđar na čelu s predsjednikom kluba Mladenom Kraljićem iskoristili na najbolji mogući način te je njihov Dinamo na veselje svih Žiškovčana opet aktivan.

Okupili su 20 igrača koje su registrirali, doveli provjerenog trenera Borisa Radikovića iz Murskog Središća, dobro se pripremili i započeli natjecanje u 3. međimurskoj ligi. Premijeru su imali u nedjelju 20. kolovoza kada su u prvom kolu ugostili ekipu Paraga iz Trnovca te izvojevali uvjerljivu pobjedu od 5:1.

Trostruki strijelac je bio Filip Kovačić, a po jedan zgoditak postigli su Perica Šoštarić i Antun Tonček Šopar, dok je za goste počasni pogodak zabio Šimić. Dinamo je igrao u slijedećem sastavu: Trupković, Hatlak, Thes, Fodor, Hunjadi (kapetan) Baksa, Antolašić, Tkalčec, Šopar, Kovačić i Šoštarić, dok su u pričuvi bili Čekunec, Mesarić, Trstenjak, Major, Medved, Smiljanovski, Toplek, Novak i Sobolčec.

Pobjeda Dinama mogla je biti i izraženija da su „mrtve“ šanse iskoristili Kovačić koji je promašio jedanaesterac i tri zicera, Hatlak dva puta, Šoštarić Tkalčec, Šopar, Trstenjak i Mesarić. No i ovako s pobjedom su bili više nego zadovoljni, a proslavili su je euforično ne zbog nje same, nego i zbog uspješnog ponovnog aktiviranja kluba. Kapetan Ivan Hunjadi sve je počastio viskijem i coca-colom, dok je klub to učinio s pečenim kobasicama.

Predsjednik Mladen Kraljić rekao nam je da je ovaj trenutak dugo čekao kao i cijeli Žiškovec i da je veoma sretan i zadovoljan da u ovom malom mjestu opet djeluje nogometni klub. U upravi nisu opterećeni rezultatima, cilj im je stabilizirati ekipu i ako je moguće biti u sredini tablice.

Ipak za to će biti zadužen trener Boris Radiković, inače svjetski rekorder koji je aktivno igrao i zabijao u svojoj 51. godini, pa nam je odmah na početku kazao da kopačke još nije objesio o klin i da namjerava još aktivno igrati, a možda to bude upravo u Dinamu, naravno ako za to bude potrebe. Pripremali smo se mjesec dana, kaže Boris, radili smo dobro i zadovoljan sam trudom i odazivom igrača na treninge.

U pripremnim utakmicama odigrali smo 2:2 s Mladosti iz Selnice i pobijedili Bratstvo iz Preseke 2:0, na što se nadovezala i ova prva prvenstvena pobjeda. Što se mogućeg plasmana tiče, slažem se s predsjednikom da ne treba ganjati neke nedostižne rezultate, već prvo uigrati ekipu, stvoriti dobru i pozitivnu atmosferu bez nekih obveza, a onda ni rezultati neće izostati. Već sljedeće kolo gostujemo u Draškovcu kod favorita za naslov i igrati ćemo otvoreno bez kalkulacija pa možda i iznenadimo.

(R. Tomanić, foto Luka Fodor, TT)