NAJUSPJEŠNIJI U 2015. PRIMILI GRADSKA PRIZNANJA U STAROJ SEPARACIJI

Prolazi još jedna godina, svi pomalo svodimo račune, neki uspješnije, neki malo manje , a gradonačelnik Dražen Srpak priredio je prijam za sve one koji su tijekom prošle godine uspješno prezentirali Grad M. Središće.  Ostvareni uspjesi počev od onih najmlađi do nešto starijih u raznim područjima djelatnosti svakako su vrlo kvalitetno promovirali naš Grad. Jako je dobro što su to u Gradu prepoznali i tako još dodatno motivirali uspješne.

Svakako je odabir stare separacije u Spomen domu rudarstva bio pun pogodak jer su se i mlađi mogli upoznati sa tradicijom ovoga kraja rudarstvom. Jer kako je naglasio u svom obraćanju i gradonačelnik Srpak i ovdje leže korijeni njihove današnje uspješnosti. Zahvalnicama i simboličnim poklonima gradonačelnik se u ime Grada zahvalio uspješnima u tijeku 2015.godine.

 

NAGRAĐENI:

 

1. Tonka Đuranec – PŠ Peklenica pobjednica za najljepši rukopis .Mentor Tajana Rihtarec Višnić

2. Učenici OŠ M. Središće– ekipno 1.mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda i plasman na poluzavršnicu natjecanja u atletici u Zagrebu. Pobjednici i na 22.jesenskom krosu u Čakovcu. Voditeljica prof. Milena Bogdanović.

3.Dječji vrtić “Maslačak”-  Vlatka Oršuš u bacanju loptice srebrna ,Ema Bogdan u skoku u dalj s mjesta brončana.

Sveukupno vrtić osvojio 5.mjesto od 17 ekipa.

4. Atletski klub M. Središće- Limačice kluba osvojile izvrsno 2. mjesto u atletskoj ligi Sjever  i iza sebe oatavile predstavnice 20 mnogo većih hrvatskih klubova. Bolje od njih bile su samo limačice zagrebačkog Dinama.

Trenerica limačica Marija Hižman.

5Mateo Murković OŠ M. Središće-na području elektronike izvrsno 14.mjesto na državnom nivou. Mentor Sanjin Tomšić.

 1. 6. Lovro Žganec , Erin Nedeljko i Leon Šopar OŠ M. Središće – 1.mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike. Mentor Nenad Hajdinjak

Zapažene uspjehe postigli su i učenici OŠ M.Središće  Manuela Novak i Filip Murković na smotri Lidrano 2015.

Učenice Lorena Kos ,Rebeka Pintarić , Marta Novak i Nika Jambrešić na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava  u Krapinskim  Toplicama osvojile su odlično 15.mjesto. Voditeljica im je bila prof. Milena Bogdanović.

 

 1. 7. Udruga “Sport za sve” – članice udruge sportske rekreacije  osvojile su 1.mjesto u ukupnom poretku na 20.Festivalu sportske rekreacije u Dunjkovcu te se tako direktno plasirale na Hrvatski festival sportske rekreacije gdje su također osvojile 1.mjesto. Od oro11 dosad održanih festivala rekreativke M. Središća 10 puta su bile prvakinje. Impresivno.
 1. 8. Klara Glavina -iz Društva žena M. Središće sa svojim proizvodom zdiganom pogačom od sira i makom osvojila je 2.mjesto u natjecanju za Najbolji bakin kolač i Izvorno hrvatsko.
 1. 9. LD Mursko Središće -osvojili odlično 3.mjesto u kategoriji glineni golubovi. Natjecanje se odvijalo kroz 15 kola.
 1. 10. Tajana Turk – ŠK  Središće – izvanredan uspjeh na  Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniorke do 19.godina  u šahu .

 

 1. 11. BK Mura avantura– Na državnom prvenstvu u brdskom biciklizmu osvojili 2 naslova državnih prvaka , 2 naslova viceprvaka , jedno treće mjesto i 3 četvrta mjesta. U kategoriji djevojčica U-15 Anja Rob osvojila odlično 3.mjesto.

 

 1. 12. ŠRD “Mura” M. Središće- 1. mjesto na Završnici kupa-a Hrvatske u sportskom ribolovu (ponovljen uspjeh iz 2014.god.) .Pojedinačno : 1.mjesto i državna prvakinja Valentina Debelec , 2.mjesto Iva Jagec ,Ana Maria Mađarić 4.mjesto . Kapetan ekipe Zvjezdan Mađarić ,logistika Zdravko Dolenec i Boško Jagec.

 

 1. 13. Manuela Turk -AK Međimurje mjesto u sedmoboju u kategoriji senorki. Osvojena 3339 boda.

 

 1. 14. Udruga mažoretkinja Mursko Središće- na 19.državnom prvenstvu osvojena zlatna medalja u kategoriji zastava te niz odličnih drugih rezultata. Trenerice :Lara Podgorelec i Lucija Mutvar Bedić.

 

 1. 15. Shotokan karate klub “Muraken” Svjetski kup u karatama u Lignanu Sabiaddoro uz odlične rezultate: Lana Nerer iz M.Središća 2.mjesto u katama , Katja Posavec iz M.Središća 3.mjesto u katama , atricija Končić iz M.Središća 6.mjesto u katama i Anamarija Srša iz Peklenice 8.mjesto u katama. Trener karate kluba “Muraken” Dinko Šarić.

 

 1. 16. Josip Murković iz Peklenice – Majstor godine prema izboru Međimurske obrtničke komore

 

(tekst i foto Z. Rihtarec)

priznanja uspješnima 009

priznanja uspješnima 016

priznanja uspješnima 018

priznanja uspješnima 019

priznanja uspješnima 020a

priznanja uspješnima 025

priznanja uspješnima 027

priznanja uspješnima 028

priznanja uspješnima 029

priznanja uspješnima 032

priznanja uspješnima 033

priznanja uspješnima 034

priznanja uspješnima 035

priznanja uspješnima 036

priznanja uspješnima 040a

priznanja uspješnima 042

priznanja uspješnima 044

priznanja uspješnima 046

priznanja uspješnima 047

priznanja uspješnima 048

priznanja uspješnima 049

priznanja uspješnima 051

priznanja uspješnima 053

priznanja uspješnima 056