Na utakmici kaznenih udaraca Rudar ostao bez bodova

RUDAR – RADNIK(Križevci)  1:2 (1:2)

Igralište: Šuderka Mursko Središće

Suci: Marijo Petrović, Ivan Starčević, Patrik Tkalčević, Ivan Vitković  delegat: Davor Ptiček

Strijelci: 0:1 3′ Borovčak(KU), 1:1 20′ Slunjski(KU) 1:2 42′ Mladen

Gledatelja: 300

RUDAR: Rajf, Radiković, Mesarić, Režić, A. Zadravec, M. Zadravec, Slunjski, Zrna(46′ Antolović), Zeljko(67′ Vinko), Pintarić, Vaš pričuve: Horvatić, Kuhar, Šoltić, Antolović, Nedeljko, Vinko trener: Dražen Škvorc

RADNIK: M. Tihelka, Pavlic, Mačković, Dimović, Ovčar, Mladen, Borovčak(46′ Son San-Sung), Seok Sanghun(58′ Stubičar), Maras, Babić(69′ Bastašić), Kraljić pričuve: Vrbančić, Jandrašec, Bastašić, Son San-Sung, Stubičar, L. Tihelka, Višak trener: Alen Maras

Rudar je u 15. kolu 3. HNL lige na Šuderki dočekao ekipu Radnika iz Križevaca i nažalost poražen s 1:2.

Već od samog početka utakmica nije krenula povoljnim tijekom za ekipu Rudara jer već u 3. minuti utakmice lopta u kaznenom prostoru pogađa u ruku Pintarića i sudac Petrović pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je Borovčak koji pogađa mrežu,  iako je vratar Rajf bio jako blizu obrani tog udarca. No svejedno bilo je to 0:1 za goste iz Križevaca. Nakon toga Rudar polako počinje graditi svoju igru, te s nekoliko poluprigoda ugrožava gostujuća vrata.

U 20. minuti utakmice Vaš odlično ubacuje loptu iz slobodnog udarca u gostujući kazneni prostor gdje je u skoku srušen M. Zadravec i sudac Petrović pokazuje na kazneni udarac čiji siguran izvođač je bio Slunjski koji poravnava rezultat na 1:1.

Nakon tog poravnanja Rudar  pojačava svoje napade prema golu gostiju. Tako u 32. minuti Mesarić se našao u odličnoj prigodi u uputi loptu u gol gostiju, gdje igrač  Mačković rukom sprječava njezin ulazak u mrežu te mu sudac Petrović dodjeljuje crveni karton i još jednom pokazuje na kazneni udarac.

Na žalost domaćih igrača i navijača Slunjski ovaj put nije tako precizan i lopta pogađa stativu gostujućeg vratara te rezultat ostaje 1:1.

Vrlo brzo se to osvetilo ekipi Rudar jer nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Rudara u 42. minuti loptu prema golu Rudara upućuje Mladen lopta pogađa nekog na putu prema golu te malo mijenja smjer i vara Rajfa te ulazi u mrežu za vodstvo gostiju od 1:2.

Nadali su se domaći navijači kao i igrači da će ipak uspjeti nadoknaditi ovaj zaostatak s obzirom na igrača viška, ali im je 45. minuti danas izrazito slab sudac Petrović oduzeo takvu mogućnost dodjeljujući drugi žuti isključujući karton Pintariću zbog navodnog pokušaja iznude kaznenog udarca, iako se moglo vidjeti i čuti udarac po nozi igrača te je  kazneni udarac po našem mišljenju apsolutno postojao i na taj način je Rudar teško oštećen.

Nije to bio jedini previd ovog zaista prepotentnog i arogantnog  suca koji očito svoje neznanje i suđenje gradi na taj način. Bilo je tu puno krivo donošenih odluka za jednu i drugu ekipu, te je time stvarao veliku nervozu  i kod igrača i kod gledatelja. Zanimljivo će biti kako će delegat Ptiček ocijeniti  ovaj „famozni uradak“ suca Petrovića.

Drugi dio utakmice protekao je u jalovim napadima Rudar da dođe do poravnanja, ali sve do potkraj utakmice kada su stvorene dvije prigode za poravnanje prvo kada nakon udarca glavom M. Zadravca  odlično reagira gostujući vratar Tihelka i izbacuje loptu ispod same grede te u 90. minuti, kada nakon odličnog prodora i  niskog ubačaja  Mesarića pred sama vrata nitko od Rudarovih igrača ne uspijeva loptu pospremiti u mrežu.

I za sam kraj utakmice u sudačkoj nadoknadi 90+3, još jedan u plejadi bisera suca Petrovića kada dosuđuje kazneni udarac za goste. No vratar Rajf brani udarac gostujućeg igrača i tako barem malo ispravlja još jednu od mnogobrojnih pogrešaka  suca Petrovića te utakmica završava pobjedom gostiju od 1:2.

Rudar u sljedećem kolu gostuje kod ekipe Graničara iz Đurđevca  07.03. 2020. godine u 15,30 sati gdje će svakako pokušati nadoknaditi ove domaće izgubljene bodove.

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić, zr)