Na prometnicama Međimurske županije evidentirano šest prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su u dva osobna automobila lakše ozlijeđeni vozač i putnica te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

          Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena i nepropisna brzina – dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaza – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – tri prometne nesreće.Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod četiri vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,01 g/kg, utvrđena je kod 37-godišnje vozačice osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka koja je u petak, 18. ožujka 2022. godine oko 17,10 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Ivana Mažuranića i ZAVNOH-a prouzročila prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Naime, brzinu kretanja vozila nije prilagodila gustoći prometa tako da može vozilo pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom.

Zbog toga je vozilom udarila u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred raskrižja bila zaustavljena 32-godišnja vozačica.

Nakon što je prouzročila prometnu nesreću, 37-godišnja vozačica je s vozilom napustila mjesto događaja, te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)