Na Festivalu Ljubiteljske kulture u Lendavi Hrvatsku predstavljao KUD „Mura“ Mursko Središće

U Lendavi  je održan Festival Ljubiteljske kulture. Festival je trajao od 27.- 31. kolovoza, a kulturno -umjetnički programi su se izvodili u prekrasnom ambijentu na vidikovcu Vinarium u Lendavskim goricama. U četverodnevnom  periodu sa svojim programima predstavile su se folklorne, tamburaške, vokalne, ritmičke, dramske  i romske glazbene skupine, te gudači, literati i likovnjaci iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Republiku Hrvatsku predstavio je KUD Mura Mursko Središće. Folklorna skupina je pod vodstvom Tihomira Benčića  i uz pratnju Tamburaške skupine pod vodstvom Slavka Bregovića izvela splet međimurskih plesova i tako prikazala tradiciju i običaje međimurskog kraja.

Mješoviti pjevački zbor i Ženska vokalna skupina Ftičice KUD-a Mura pak je izvela nekoliko međimurskih, dalmatinskih i zagorskih pjesama. Voditeljica tih skupina je Marija Trstenjak, a na klavijaturama je pratnju izvela prof. Danijela Sabo. Pjesmu Međimurje kak si lejpo u duetu su pjevali Karlo Tropša i Tihomir Radiković. Bilo je to uistinu jedno prelijepo druženje uz ples i pjesmu. Sve pohvale organizatorima.

(tekst Marija Trstenjak, foto A. Jurak)