Mopedist naletio na psa, provala u kokošinjac i skladište, otkriveni drski lopovi

U srijedu, 11. srpnja zaprimljena je prijava ozljeda Županijske bolnice u Čakovcu za 57-godišnjaka iz koje je vidljivo da je zadobio teške tjelesne ozljede prilikom prometne nesreće.

Naime, u utorak, 19. lipnja oko 20,25 sati u Pleškovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 57-godišnji vozač mopeda čakovečkih registarskih oznaka udario u psa vlasništvo 50-godišnjaka, koji se bez nadzora vlasnika nalazio na kolniku. Nakon udara vozač mopeda se prevrnuo i pao na kolnik.

Za vrijeme vožnje vozač na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na liječenju.

O događaju se podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

1) Tijekom noći s 10. na 11. srpnja, u Lopatincu, Partizanskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kokošinjac, gdje je ukrao više peradi vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

2) Tijekom noći s 10. na 11. srpnja, u Žabniku, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u spremište, gdje je ukrao motornu pilu vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica i maloljetnik sa područja Međimurske županije počinili drsku krađu.

Podsjećamo da su u utorak, 26. lipnja oko 17 sati na dvorištu u Domašincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, došli do starije ženske osobe te je jedan od njih uhvatio za zlatni lančić sa privjeskom, kojeg je pokidao u namjeri da ga ukrade kojom prilikom joj je zahvatio i pokidao majicu, dok se lančić zakačio za majicu. Potom se jedan od njih vratio natrag te je sa njezine odjeće uzeo lančić i udaljio se iz dvorišta.

Starija ženska osoba nije zadobila nikakve ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na više stotina kuna.

Protiv 19-godišnjaka i maloljetnika se podnosi posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave po nepoznatom počinitelju, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto; ilustracija)