MOBILNI CENTAR POLICIJE U SITNICAMA – ROMI DOBILI BESPLATNI INTERNET I LJETNO KINO

Djelatnici PU Međimurske i PP M. Središće danas su u romskom naselju Sitnice postavili svoj Preventivni mobilni centar sa dvije osnovne teme “Manje oružja , manje tragedija” te tema o preventivnom i opreznom ponašanju u upotrebi nterneta.

Dijelili su brošure i letke sa savjetima za djecu mladež i roditelje o nenasilničkom ponašanju. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije također se uključio u akciju letkom o novim drogama iznoseći činjenice koji bi svaki roditelj morao znati. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (Norway Grants) te ZAMAH Regionalni centar za lokalni razvoj omogućili su romskom naselju besplatni internet putem Wi-Fi mreže  te kompletnu aparaturu za ljetno kino.

S obzirom na slobodan pristup internetskim mrežama djelatnici PU Međimurske upoznali su djecu ,a i starije mještane naselja o pogodnostima , ali i opasnostima koje donosi ovakav  pristup inernetu.

Uz predstavnike PU Međimurske i PP M.Središće ovom edukativnom i veoma potrebitom susretu prisustvovali su i zamjenica župana Sandra Herman i  g gradonačelnik M.Središća Dražen Srpak.

Istaknimo još da će sutra od 9-12 sati “Mobilni preventivni centar policije biti” predstavljen i za sve druge mještane M. Središća sa temom “Zaštitimo svoj bicikl”.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed