MLADE ATLETIČARKE MURSKOG SREDIŠĆA TRENIRAJU NA +35

Atletski klub Mursko Središće iako gotovo bez ikakvih uvjeta koji bi omogućili normalno treniranje, a o nekoj atletskoj stazi da i ne govorimo, postiže sjajne rezultate. Tako su na mitingu koji su organizirali u ožujku osvojili 7 zlata, 7 srebra i 7 bronci i to u konkurenciji klubova iz Čakovca, Nedelišća, Varaždina i Bjelovara, dakle gradova koji imaju prave atletske stadione.

Također 2015. godinu pamte po nevjerojatnom uspjehu. Naime, nakon 6 kola HRVATSKE ATLETSKE LIGE SJEVER koja su se protezala od travnja do listopada, limačice Atletskog kluba „Mursko Središće“ osvojile su ukupno izvrsno 2. mjesto iza Zagrebačkog Dinama i iza sebe ostavile više od 20 mnogo većih i boljih hrvatskih klubova.

Ovo su samo neki od odličnih rezultata za koje je najzaslužnija trenerica Marija Hižman. Pod njenim su vodstvom i jučer mlade atletičarke i atletičari trenirali na improviziranoj stazi osnovne škole jer drugu nemaju. Unatoč temperaturi iznad 30 stupnjeva marljivo su i odgovorno izvršavali sve zadatke kako bi čim spremnije dočekali novu atletsku sezonu u kojoj također žele ostvariti uspjehe s kojima će se oni, ali i njihov grad ponositi.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)

02

04

03

01