MEĐIMURJE DOBIVA MAGISTARSKI STUDIJ MENADŽMENTA U EU PROJEKTIMA

Studentima Međimurskog veleučilišta nudi se prilika školovanja na visoko inovativnom master programu, ali ujedno i nastavak školovanja te praksa u Austriji ili Sjedinjenim Američkim Državama. Naime danas je na veleučilištu predstavljen studij internacionalnog tipa koji će međimursko obrazovanje dići za još jednu stepenicu te svima željnima znanja omogućiti stjecanje titule magistra, „European project and public management“.

Prezentaciju su održali nositelji programa, čelnici FH Joanneuma iz Austrije, u suradnji s International Business School of Austria i University of Los Angeles (SAD). Ovime je samo nastavljena uspješna suradnja međimurskih i austrijskih obrazovnih ustanova, što je iznimno važno s obzirom kako je upravo studij u Grazu jedan od prvih odabira maturanata. „Uz blizinu i dobru povezanost već smo tijekom godina surađivali na mnogim projektima i razmjenama, pa ne sumnjam kako će se isto jednako uspješno nastaviti proširenjem naših programa. Ujedno će time naši profesori dobiti priliku za učenje, kao i učenici, kako ćemo svaki semestar uključiti po 10 studenata u Erasmus program“, objasnila je dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer.

Graz je pravi studentski grad s oko 40.000 studenata te će svojim načinom rada biti odličan primjer MEV-u koji broji oko 1.000 studenata. „Obrazovanje je jedan od segmenata koji svakodnevno u Međimurju jačamo potporama, uvođenjem novih programa, stipendija i stvaranjem uvjeta, a ovo je svakako još jedan vid ulaganja. Osim što će ovim inovativnim programom studenti  imati mogućnost školovanja na najvišem nivou u svom gradu i okolici, ujedno im se pruža prilika za obavljanje prakse i učenje u inozemstvu“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec naglasivši kako je veleučilište prepoznalo potrebu za školovanjem kadrova koji će unaprijediti gospodarstvo i potaknuti razvitak naše, ali i susjednih županija.

Tako će se osim tri preddiplomska stručna studija računarstva, Menadžment sporta i turizma i Održivi razvoj te jednog specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, u Međimurju uskoro provoditi i novi magistarski studij „European project and public management“.

Njegovo trajanje je tri semestra uz poseban naglasak na privlačenje sredstava iz  fondova Europske unije, a završetkom se stječe 90 ECTS bodova.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/home)

4

3