Maloljetnici pokrali NK Mladost iz Selnice, iz auta u Belici ukradeni novci i kartice, porazbijao kafić u Lopatincu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, krajem srpnja ove godine u Selnici, Sportskoj ulici, provalili su u prostorije nogometnog kluba, odakle su ukrali šest nogometnih lopti. Materijalna šteta procijenjena je na oko 1.000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su ukradene lopte te ih vratili predstavniku oštećenog nogometnog kluba. Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

U utorak, 15. kolovoza oko podneva u Belici, nepoznati počinitelj kroz otvoreni prozor na suvozačevim vratima Citroena Saxo, čakovečkih registracija, parkiranog u Ulici kralja Tomislava, ukrao je novčanik. Novčanik s novcem, bankovnim karticama i raznim osobnim dokumentima nalazio se u torbici ostavljenoj na prednjem sjedištu. Nakon toga počinitelj je pomoću ukradenih kartica i pripadajućih PIN-ova koje je pronašao u novčaniku, podigao više tisuća kuna na nekoliko bankomata. Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE I PROVALE U VOZILA – KAKO SE ZAŠTITI

  • zatvarajte i zaključavajte sva vrata i prozore (ne zaboravite na krovni prozor, ako ga imate na vozilu) kada napuštate automobil, pa bilo to i na kratko vrijeme;
  • ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu, kao što su torbice, novčanici, aktovke, prijenosna računala, mobitele, fotoaparate, navigaciju i sl. te ih ne pospremajte u prtljažnik vozila – možda potencijalni počinitelj promatra vašu radnju;
  • ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, uvijek birajte sigurna parkirališta koja su dobro osvijetljena i frekventna;
  • ugradite alarmni uređaj, ako imate mogućnosti jer će u većini slučajeva odvratiti počinitelja u njegovoj namjeri počinjenja kaznenog djela;
  • u slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192.

Ne ostavljajte stvari u vozilu, sve što je vidljivo mamac je za lopova!

Ne ostavljajte zapisane PIN-ove uz bankovne kartice jer time kradljivcima omogućavate da relativno lako dođu do vašeg novca!

Jučer, 16. kolovoza u kasnim večernjim satima u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati počinitelj porazbijao je staklene površine (prozori, vrata i stakleni zidovi) na  prednjoj strani  nekadašnjeg ugostiteljskog  objekta, vlasništvo 43-godišnjaka.

Visina materijalne štete za sada nije poznata. Policija traga za počiniteljem, javlja http://medjimurska.policija.hr, foto TT)