LJETO UZ MURU – domaći i autohtoni proizvodi, kulinarsko natjecanje, tamburaši

Domaće i autohtone proizvode naših OPG-eva i obrtnika te ukusne slastice, posjetitelji će moći kušati, razgledati, kupiti na tradicionalnom sajmu domaćih proizvoda koji će se održati na šetnici uz Muru u subotu 22. kolovoza 2020.g. od 9,00 sati. Na štandovima će se izložiti domaća tjestenina, bučina ulja, proizvoda od voća i povrća, domaći kolači, nakit, ručno rađeni ukrasi.

Usporedno sa sajmom domaćih proizvoda na parkiralištu uz šetnicu odvijat će se kulinarsko natjecanje mjesnih odbora pod nazivom „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“. U jutarnjim satima ekipe mjesnih odbora će započeti s kuhanjem jela kako bi ista završili do 11,00 sati kada će započeti s podjelom. „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“ natjecateljskog je karaktera te će tročlani žiri nakon što ekipe završe s kuhanjem proglasiti pobjednika .

Uz domaće proizvode, ukusne slastice, odlična jela i osvježavajuća pića atmosferu će dodatno „ugrijati“ Tamburaški sastav „PRIM“.

Svi navedeni događaji odvijat će se sukladno uputama i preporukama za okupljanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mjerama Nacionalnog stožera. Štandovi i stolovi postavit će se na razmaku od 2 m, dezinfekcijska sredstva bit će postavljena na nekoliko punktova na šetnici, sudionici će hranu pripremati i dijeliti prema uputama (zaštitne maske, rukavice). Pozivamo posjetitelje na odgovorno ponašanje i pridržavanje preporuka i uputa.

(GMS)