Laporniki se ne šale – pobjeda u Prelogu za 100%-tni učinak Rudara

Igrači trenera Antona Srše i nakon trećeg prvenstvenog kola imaju pun učinak. Ovaj put bili su bolji od ekipe Mladosti Kometa iz Preloga  i  to na njihovom terenu. Odličnu partiju pružili su Rudarovci i sasvim zasluženo donose tri boda, s tim da je u konačnici pobjeda mogla biti i uvjerljivija.

Domaćin je nešto bolje ušao u utakmicu i  stvorio na početku u 15. minuti lijepu prigodu no udarac glavom domaćeg igrača vratar Rudara Rajf odlično brani. Nakon toga budi se Rudar i postaje bolja ekipa na terenu, a prigodu utakmice u 30. minuti promašuje Vurušić koji sa nekoliko metara upućuje udarac pored  domaćih vratiju.

No nije mu dugo trebalo da se iskupi za promašaj. U 36.minuti nakon lijepe akcije Boris Vurušić  ulazi s lijeve strane u kazneni prostor domaćina te mirno ispod domaćeg vratar posprema loptu u mrežu te dovodi Rudar u vodstvo od 0:1, što će se kasnije pokazati i kao konačan rezultat utakmice. Domaćini pokušavaju učiniti nešto više no odlično posložena ekipa Rudara sve njihove pokušaje mirno neutralizira. Već tada se osjećala sve veća nervoza kod domaćih igrača.

U  nastavku utakmice  vodila se ravnopravna  igra, gdje domaćin  pokušava doći do izjednačenja, ali bez nekih posebno opasnih prigoda. Najizgledniju  u imali u 60. minuti nakon kornera no vratar Rajf još jednom odlično čuva svoja vrata. I inače u samoj utakmici domaćini su opasni po vrata Rudara bili najčešće iz prekida.

U 84.minuti dolazi do gužve na terenu koja završava isključenjem dvojice igrača. Naime nakon jednog oštrijeg starta igrača Rudara Ivana Risonjića na njega nasrće domaći igrač David Farkaš obara ga na zemlju te ga u prekidu igre udara nogom u tijelo. Vrlo dobri sudac Novosel  isključuje obojicu, iako nam se čini da je Risonjić dobio crveni karton više zato kako ne bi došlo do još veće gužve .

Utakmicu nastavljaju obje ekipe sa deset igrača, a Rudar u 88. minuti propušta još jednu izglednu prigodu, kada Filip Novak nakon odličnog proigravanja Goričanca izlazi sam pred domaćeg vratara no nažalost izostaje realizacija.

Recimo još da se zbog prekida igralo još 7 minuta sudačke nadoknade, sasvim opravdano. Na kraju Rudar zasluženo odnosi bodove iz Preloga, a domaćin se teško mirio sa porazom , naročito njihov predsjednik kluba koji je svojim nekulturnim ponašanjem prema igračima i predstavnicima Rudara stavio crnu mrlju na ovaj susret.

Pred Rudarom su ovaj tjedan još dvije veoma važne i teške utakmice. U srijedu 06.09.2017. godine na svom terenu u Cup utakmici NSM dočekuje   vrlo dobru ekipu Međimurca iz Dunjkovca –  Pretetinca, da bi već u subotu 09.09.2017.godine u 4. kolu  prvenstva na Šuderku došla odlična ekipa Podravine iz Ludbrega koja je također bez poraza u prva tri kola.

  MLADOST KOMET – RUDAR   0:1 (0:1)

4.nogometna liga  skupina Čakovec-Varaždin , Prelog 02.09.2017,god. 3.kolo

Suci: Bojan Novosel,Vladimir Kapeš,Josip Henezi      delegat:Radovan Posedi

Crveni kartoni 84.min David Farkaš(Mladost Komet) Ivan Risonjić (Rudar)

Strijelci: 0:1 36.min. Boris Vurušić

Gledatelja: 200

MLADOST KOMET:

F.Farkaš ,D.Farkaš,Bukal,Halić (64.Jambrović), Golubić,Balent , Hladnik (53.Pintarić), Tišljarić, Baksa (83.Sraka) Vuk (87.Kraus),Radiković

pričuve: Sraka, Kraus, Pintarić, Božek, Jambrović, Horvat, Škiljo

trener: Gregor Bunc

RUDAR:Rajf, Den.Levačić, Šardi,Vuri,Vurušić (87.M.Šoltić), A.Zadravec  (74.Dan.

Levačić), F.Novak (90.Knežević), M.Zadravec, Risonjić, Goričanec, Radiković (90.N. Šoltić)

pričuve:N.Šoltić, Tkalec,Knežević,D.Novak,Dan.Levačić,Stojko

trener: Anton Srša

(tekst i foto Z. Rihtarec, facebook Mario Rajf)