KRIŽOVEC – NIKOLA HORVAT PREPJEŠAČITI ĆE 4300 KILOMETARA

U srijedu, 6.4.2016.godine s početkom u 18 sati Centar za posjetitelje u Križovcu posjetio je Nikola Horvat, magistar teologije koji ostavlja svoj posao kako bi mogao sudjelovati u iskustvu putovanja koje mu je pružila Južnokorejska televizija.

Nikola Horvat bitan je iz razloga jer je između brojnih izabran baš on te će prepješačiti putevima Pacific Crest Traila koji iznose 4300 km. Taj put počinje od meksičko-američke granice te se proteže do američko-kanadske granice. Tih 4300 km, Nikola Horvat mora proći unatoč vremenskim nepogodama te prepreka poput medvjeda, čegrtuša, puma i slično, noseći sa sobom ruksak od oko 13 kg u kojem će nositi sve potrebno za preživljavanje. Put će trajati 5-6 mjeseci dok će ga jedan dio puta pratiti i snimati ekipa iz Južnokorejske televizije.  Ono što mu najteže pada jest odvojenost koja ga čeka od njegove obitelji.

Kao bitan element svoje ljubavi prema pješaćenju spominje put iz Zagreba u Međugorje koje je trajalo 12 dana, koje je također prošao svojim nogama. Na tom putu se zaljubio u prirodu te je upravo na tom putu odlučio da se neće zarediti te postati franjevac, već kaže: „…samo putovanje najizvrsniji je put do Boga.“

Njegovo predavanje u Križovec su došli posjetiti mnogi zaljubljenici u prirodu i planinarenje kao što su članovi Planinarskog društva Bundek te ga budno slušali, a kasnije su i prodiskutirali te razmijenili savjete što se tiče planinarenja.

(Martina Šoltić)

01

03