U Križovcu igrale najmlađe ekipe seniorskog nogometa, Torpedo i NŠ Međimurje-Čakovec podijelili bodove

 U prvom kolu 3. međimurske lige sastale su se vjerojatno dvije najmlađe ekipe u seniorskom nogometu ne samo u Međimurju nego i nešto šire. Domaći Torpedo u svojim redovima ima pretežno mlađe igrače, praktično juniore izuzev iskusnih golmana Varge, kapetana Davida, te provjerenog Tuksara. S druge strane u momčadi novoosnovanog kluba nogometne škole Međimurje-Čakovec svi odreda su šesnaest i sedamnaestgodišnjaci (rođeni 2000. i 2001.godine) koji stječu prva iskustva u seniorskom nogometu.

Ovim potezom, tj. osnivanjem seniorske ekipe u okviru NŠ Međimurje i uključivanjem u prvenstvene i kup utakmice u kategoriji seniora želi se omogućiti mladim igračima da čim prije sazriju. U suradnji sa starijim bratom NK Međimurjem, pratit će se njihov razvoj i oni najbolji i najperspektivniji dobiti će priliku da zaigraju u prvoj momčadi čakovečkog trećeligaša.

Osnivanje seniorske ekipe kako kažu čelnici kluba predsjednik Dean Panić i voditelj škole Hrvoje Goričanec ima najmanje dva opravdana razloga.

Kao prvo da bi mlađe dobne kategorije koje se natječu u regiji Sjever (limaći,mlađi i stariji pioniri) mogle i dalje nastupati uvjet je bio da iza njih stoji nogometni klub koji ima seniore. Time se omogućava da kao i u primjeru Slaven Belupa i Koprivnice, ulazne mlađe kategorije igraju za nogometnu školu, a izlazne za NK Međimurje u kvalitetnom rangu natjecanja.

Drugi razlog je taj da mladi igrači koji igraju za seniorski sastav nogometne škole treniraju najmanje četiri puta tjedno s iskusnim trenerom, stječu još veća iskustva i podražaje u srazu s seniorskim ekipama i trasiraju si brži put prema prvoj ekipi.

Ovaj uvod objašnjava osnivanje seniorske ekipe nogometne škole, a sad nešto više o utakmici.

Sam početak protekao je oprezno u ispitivanju snaga, s time da su domaćini pokazali nešto više inicijative prema golu Bratuše, a mladi igrači iz Čakovca orijentirali su se uglavnom na kontranapade. Zanimljivost utakmice je da su je vodila tri suca umjesto uobičajenog jednog u tom rangu natjecanja. Glavni sudac utakmice mladi Patrik Kolarić koji inače sudi i 3 HNL Istok držao je utakmicu u potpunoj kontroli.

U 15.minuti bilo je negodovanje od strane domaćih igrača kada je pomoćni sudac Željko Kovačić označio zaleđe domaćeg igrača Đurana koji je u toj situaciji zabio gol. Nakon toga još nekoliko poluprilika Torpeda, a onda u 22.minuti  gosti iz Čakovca dolaze u vodstvo. Nakon udarca po golu iz daljine lopta se od golmana Davida Varge odbija do Franje Ladića koji iz blizine pogađa za 0:1. Nedugo zatim već u 28. minuti čakovčanci dolaze u vodstvo 0:2 kada se na udarac iz daljine odlučuje ponajbolji igrač gostiju Mateo Horvat i preciznim udarcem povećava vodstvo svoje ekipe. Do kraja poluvremena još nekoliko izglednih prilika za igrače NŠ Međimurje da zaključe utakmicu, ali mreže miruju.

U drugom dijelu očekivalo se da će gosti koji više treniraju od domaćina uspjeti bez problema privesti utakmicu kraju u svoju korist. Međutim igrači Torpeda kao da su dobili dodatnu moć, nisu se predavali, dapače još više su opsjedali gol gostiju i u 70. minuti uspijevaju smanjiti golom Denisa Kivača na 1:2. Preuzimaju inicijativu i pokušavaju poravnati. U nekoliko navrata u otvorenoj utakmici čakovčanci ugrožavaju gol domaćina, ali u igri ih drži golman Varga koji brani praktično sve udarce. Upornost igrača Torpeda isplatila se doslovce u posljednjim sekundama kada u trećoj minuti sudačke nadoknade Filip Đuran izjednačava rezultat na 2:2.

U jednoj zanimljivoj utakmici punoj tempa na kraju podjela bodova u prvom kolu. U sljedćem 2.kolu NK”NŠ Međimurje-Čakovec ponovo gostuje, ovaj put u Otoku protiv istoimenog domaćina,a mladići Torpeda odlaze  u goste Napretku iz Gornjeg Kraljevca.

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić, Mirela Lukman)