Kad dođete kod liječnika nemate gdje parkirati – konstatirao je Milorad Pilipović i predložio proširenje parkirališta

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku postavio je Milorad Pilipović (HSU) i to o parkiralištu ispred zdravstvene ambulante. Konstatirao je da je to parkiralište većinom zauzeto pa kad dođete kod liječnika nemate gdje parkirati.

„ Da li je moguće da se to parkiralište proširi ili da se napravi dodatno na zelenoj površini ispred osnovne škole tako da bi obje strane bile zadovoljene?“

Srpak je odgovorio da je Grad u posljednje 4 godine napravio 4 parkirališta i to ono kod bivšeg carinskog prijelaza, kod Poljoprivredne apoteke, kod policije i kod nove ljekarne Bećirović. Naveo je da se boji da je tu teško nešto učiniti, a pogotovo naći novo mjesto za parkiranje jer sa školom ne upravlja Grad. Istaknuo je mogućnost parkiranja na stadionu Rudara koji je udaljen stotinu metara, no i to bi bilo nečije iskorištavanje. Isto tako robna kuća METSS ima svoje parkiralište u centru grada koje većinom zauzimaju kartaši po okolnim kafićima, pa nema mjesta za kupce. U svakom slučaju potaknuti ćemo ovo pitanje, završio je Srpak.

(rt, foto Tin Tomanić)

Mjesta za parkiranje ima eventualno u noćnim satima kada ambulanta ne radi.