Iznimno posjećen Dan međimurske šparoge 2018. u OPG-u Vuri u Murskom Središću

Tradicionalni Dan međimurske šparoge u OPG- u Vuri u Murskom Središću koji se održao u subotu 26. svibnja i ove godine bio je iznimno posjećen. Prekrasno vrijeme, koje je prošle godine ipak malo pokvarilo ugođaj, ovoga puta pridonijelo je lijepom i ugodnom događaju uz degustaciju odlično pripremljenih delicija iz šparoga od strane OPG-a Vuri.

Svi posjetitelji bili su jako zadovoljni kvalitetom hrane, a vlasnici Martina i Damir Vuri morali su bezbroj puta  ponoviti recepte same pripreme.

Dobrom i domaćinskom ugođaju svakako je pridonijela i živa glazba u izvedbi Branka Rebernika, kao i uspješno i zanimljivo vođenje programa poznatog zabavljača Zlatka Nedeljka – Pepsija.

Ove godine u OPG-u su se odlučili proglasiti i  prvu Kraljicu šparoga, čiji će izbor postati tradicionalan. Tu laskavu titulu Kraljice šparoga 2018. ponijela je mlada i lijepa djevojka iz Križovca Paula Zadravec, koja se okitila i pobjedničkom tijarom.

I natjecanje u brzom guljenju sirovih šparoga dobilo je svoju kraljicu. Najbrža u guljenju šparoga bila Jadranka Babić. Vlasnik OPG-a Damir Vuri obje pobjednice nagradio je prigodnim poklonima.

Uz ovo tradicionalno, lijepo i ugodno druženje sigurno da je šparoga kao delicija dobila i mnogo novih poklonika te je ono  potrajalo sve do poslijepodneva, a mnogi sudionici već su se zapitali kada će biti novo.

Sve čestitke OPG-u Vuri na lijepo zamišljenom i izvedenom programu sa šparogama i sigurno je da je to još jedan lijepi događaj i posebno zanimljiva turistička ponuda u Murskom Središću.

(tekst: Zlatko Rihtarec, foto ZR, SM)