Iz auta ukrao ruksak s mobitelom i kozmetikom, a iz obiteljske kuće odjeću i električni alat

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je u nedjelju, 21. svibnja oko 5 sati i 30 minuta u Prelogu, na šljunčanom parkiralištu uz drenažni kanal hidroakumulacijskog jezera, nedaleko izletišta „Marina“, ukrao ruksak kojeg je 22-godišnja vlasnica, nakratko ostavila uz parkirani automobil. U ruksaku se nalazio mobitel „LG“ i razna kozmetika. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 4.000 kuna.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog od osumnjičenika oduzeli su ukradeni mobitel i vratili ga vlasnici.

Protiv 53-godišnjaka podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Između 28. kolovoza i 11. rujna u Donjoj Dubravi, Trgu Republike, nepoznati počinitelj  provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 77-godišnjakinje, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari te pritom ukrao razne odjevne predmete i električni alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)