Ivi Hranilović i Klari Škvorc srebro u Splitu, Dariji Dunjko Rektorova nagrada

 

Iva Hranilović i Klara Škvorc odličnom igrom do srebra na Sportskim igrama mladih u Splitu, rektorova nagrada za Dariju Dunjko iz Brezja

 

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play.

Iva Hranilović iz Peklenice i Klara Škvorc iz Ferketinca, pod mentorstvom trenera Odbojkaškog kluba „Plavi“ Peklenica Jurice Novaka, u odbojci na pijesku na Sportskim igrama mladih u Prelogu osvojile su zlatnu medalju i time se plasirale na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu koje su se održale od 04. do 08. kolovoza 2017. godine. Na državnoj završnici u okviru 21. Sportskih igara mladih u odbojci na pijesku u kategoriji 2002. i mlađe u ženskoj kategoriji  u finalu Iva i Klara okitile su se srebrnom medaljom, čime su izborile plasman na međunarodnu završnicu koja se igra od 17. do 22. kolovoza 2017.g. u Splitu. Ivan i Klara članice su Odbojkaškog kluba „Plavi“ Peklenica od 2016. godine, te su dokazale da se i u kratko vrijeme uz puno truda i vježbanja mogu ostvariti zadani ciljevi i želje.

Gradonačelnik Dražen Srpak u utorak 08. kolovoza 2017. godine u svom uredu održao je prijam za Ivu Hranilović i Juricu Novaka, dok Klara Škvorc nije mogla prisustvovati prijmu zbog ljetovanja sa roditeljima, te im tom prilikom zahvalio na odličnoj promociji Grada Mursko Središće, na doprinosu, trudu i zalaganju u Odbojkaškom klubu  „Plavi“ Peklenica.  Prema riječima mentora Jurice Novaka Iva i Klara su definitivno najveće iznenađenje s obzirom na njihovu dob. Grad Mursko Središće za troškove putovanja osigurao im je 2.000,00 kuna.

Nedavno smo pisali da je naša sugrađanka Darija Dunjko iz Brezja, studentica diplomskog studija antičke arheologije na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu primila nagradu „Franjo Marković“ za zapažene znanstvene, umjetničke, stručne i sportske rezultate. Međutim, Darija Dunjko primila je i Rektorovu nagradu kojom se nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenog istraživanja, odnosno, umjetnička ostvarenja. Grad Mursko Središće je Dariji Dunjko za dobivanje rektorove nagrade, dodijelio novčanu nagrada od 750,00 kuna.

(tekst i foto GMS)