I OPĆINA SELNICA DOBILA ZAHVALNICU OD VETERANA 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“

Prigodnom svečanošću u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu obilježeno je deset godina rada i djelovanja Udruge veterana 7. gardijska brigada “Puma”, koja je osnovana 27. studenog 2005. godine s ciljem upoznavanja javnosti o njihovoj ulozi, radu i aktivnostima te na čuvanje uspomena na slavnu brigadu i njene poginule pripadnike.

Svečanosti su, uz članove udruge i branitelje, prisustvovali i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović savjetnik Ante Deur, pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić, saborski zastupnici Josipa Rimac i Anđelko Stričak, župan Krapinsko-zagorske županijeŽ eljko Kolar, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet te brojni predstavnici gradova, općina, ustanova i institucija.

c22fbcaf-cace-4cd3-b4dc-39cefd7c9f6d

Predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada “Puma” Robert Puja tom je prilikom podsjetio prisutne na aktivnosti udruge u proteklih deset godina i podijelio zahvalnice svima koji su ih poticali u njihovom radu. Tako su priznanja za pomoć u izgradnji spomenika Pumama u Varaždinu dobili Međimurska županija i nekoliko međimurskih općina među kojima je i Selnica, a ono je uručeno načelniku Ervinu Vičeviću.

36e97861-755f-48e5-a7e5-c1cfae54ef95

 Izuzetno nam je drago što se možemo zahvaliti svima koji su nam pomagali u posljednjih deset godina. Bez pomoći lokalne zajednice ne bi mogli ostvariti projekte koje smo dosad proveli, od spomenika u Parku 7. gardijske brigade do spomen obilježja na Dinari – istaknuo je Puja te se još jednom zahvalio svima na pomoći i podršci.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić prigodnim je govorom zahvalio pripadnicima bivše 7. gardijske brigade Puma, a sadašnjim članovima udruge, na cjelokupnom doprinosu u stvaranju samostalne države i čuvanju uspomena na slavnu brigadu i na njene poginule pripadnike.

b64f3330-bf6e-48a6-b570-12b5071895c7

– Možemo svi biti ponosni na ratni put brigade te uspjehe koje su ostvarili u oslobađanju naše Domovine, ali smo im zahvalni i na dosadašnjem radu Udruge koja doprinosi razvoju društva. Sjetimo se samo nesebične pomoći članova Udruge ljudima koje su zadesile strašne poplave u Slavoniji – rekao je zamjenik župana Kišić te naglasio kako se Varaždinska županija ponosi ovakvom udrugom.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Varaždin.

 

(rt,izvor:  http://www.varazdinske-vijesti.hr/)

083a52ae-70d0-4749-beaf-838ffb195c9d

b1aaf1d4-86dd-4627-a32b-466526b482ad