HUMANOST OPET NA DJELU

U današnjem društvu socijalne samoposluge postale su čimbenik bez kojeg bi određene kategorije ljudi jako  teško preživjele. Zato uvijek trebamo osobe i udruge koje su se spremne žrtvovati kako bi samoposluge bile opremljene artiklima za potrebite. Tako je ovih  dana i u našem kraju organizirana akcija za prikupljanje humanitarne pomoći za socijalnu samoposlugu “DUGA” iz Vukovara.

 

Nositelji akcije su bili iz  udruge “VUKOVARSKIH BRANITELJA I LOGORAŠA MEĐIMURJA”. Sakupljalo se u dva sabirna centra u Čakovcu i  Zasadbregu. Inicijativom branitelja i logoraša Ivice Vugrinca i u našem mjestu se organizirala akcija. Kako nam je rekao gospodin Vugrinec  osoba koja je osam mjeseci provela  u logoru Sremska Mitrovica zbog brzine akcije sada nisu uspjeli u potpunosti obići sve firme pa će to učiniti slijedeći put, ali su uspjeli prikupiti lijepu količinu robe . Ovim putem se u ime udruge kao same samoposluge najljepše zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji , a posebno Gradu M. Središće na čelu sa gradonačelnikom D. Srpakom koji su podržali akciju te i sami u njoj učestvovali.

Posebna zahvala ide svim donatorima pa da ih nabrojimo : Auto Ivek Hlapičina ,Trgovina Dado M.Središće ,ŠRD Mura M. Središće , ŠRD Ostriž Novakovec , PKS poljoprivredni centar d.o.o. M.Središće  , Cafe bar Picaso M. Središće , Ana Brezničar Kapelšćak 24/A te već navedeni Grad M. Središće.

Spomenimo još samo da je pomoć u petak otpremljena na sabirno mjesto , a zatim prema Vukovaru.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (4)

unnamed (3)