HSP AS – Zakon se nije mijenjao zbog ćirilice u Vukovaru, ne smije ni zbog ploče u Jasenovcu!

Skoro godinu dana nakon što je postavljena ploča palim bojovnicima HOS-a u Jasenovcu, dio hrvatske političke javnosti ne želi se pomiriti s tim dostojanstvenim činom odavanja pijeteta mladićima koji su stvarali hrvatsku državu. Jedanaest pripadnika 1. satnije HOS-a „Ante Paradžik“ pod HOS-ovim znakom s natpisom „Za dom spremni“ stvarali su, branili i oslobađali Hrvatsku i to je jedina relevantna činjenica koju neki žele razvući sve do vremena Drugog svjetskog rata.

HSP AS je ponosan na činjenicu kako je upravo zahvaljujući političkom djelovanju kroz Skupštinu Grada Zagreba zamjenik predsjednika HSP AS Robert Balić sa dijelom zastupnika inicirao izradu, financiranje i postavljanje spomen-ploče. Uz moju malenkost i navedenog zastupnika HSP AS u stranačkom izaslanstvu bio je i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Toga dana 04.11.2016. ponosno smo sudjelovali u cjelodnevnom protokolu, a jednako tako s ponosom ćemo legalno i svim dopuštenim zakonskim sredstvima braniti uklanjanje ove ploče od strane institucionalnih i parainstitucionalnih prijetnji. Na samom činu otkrivanja spomen-ploče u Jasenovcu 04.11.2016., u prigodnom govoru, nakon ratnih zapovjednika HOS-a, kao jedini predsjednik političke stranke izrazio sam tragičnost situacije kako su tek 21 godinu nakon oslobođenja Jasenovca pali hrvatski vitezovi dobili svoje spomen-obilježje. Nažalost, onima koji Hrvatsku nikada nisu željeli i takav skromni podsjetnik na poraz njihove ideologije prevelik je trn u oku do te razine da su spremni rušiti hrvatsku Vladu!

Onima čija su se braća borila kao pripadnici kninskih četnika naravno da ne smeta samo pozdrav „Za dom spremni“, njima smeta svaki spomen na Hrvatsku, osim naravno hrvatskih kuna koje su im itekako prirasle džepu.

Mario Huis, Dino Simić, Zlatko Klasić, Ivan Bebić, Miroslav Martinovski, Miro Petrin, Davor Milaković, Slavko Jager, Željko Grgić, Željko Barić i Milan Špoljarević hrvatski su vitezovi koji su živote dali u obrani Jasenovca s pozdravom „Za dom spremni“ i svaka preinaka na spomen-ploči ili uklanjanje iste bio bi klasični revizionistički potez, a svi znamo kako su upravo samoprozvani antifašisti ti koji strahuju od revizionizma!

Spomen-ploča u Jasenovcu postavljena je u skladu sa svim zakonima RH, jer da nije tako već odavno bi bila skinuta. Tragikomična je činjenica da oni koji bi sada prilagođavali te zakonske okvire svojim potreba, prije samo 4 godine bili su žestoki protivnici izmjene zakona kojim bi se reguliralo postavljanje ćirilićnih ploča po Vukovaru!

S dužnim poštovanjem,

predsjednik  HSP AS Hrvoje Niče mag.oec