HOĆE LI SADA OSPORAVATI I SRPAKOVU POBJEDU ?

Dok izabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović stižu čestitke iz cijele Hrvatske i cijelog svijeta, neki očito još ne mogu podnijeti poraz svog kandidata.

Tako su se danas svi hrvatski mediji bavili izjavom članice raspuštenog Josipovićevog stožera zadužene za pravna pitanja Sandre Petrović Jakovina, supruge poznatijeg ministra. Ona u svojoj izjavi ističe kako smatra da je pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima upitna i kako se o svemu treba izjasniti Ustavni sud.

Kaže da je DIP  krivo izračunao postotak jer nije uzeo u obzir 60 tisuća nevažećih glasova. Tako je ispalo da je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila s 50,74 posto glasova, a Ivo Josipović izgubio s 49,26. Međutim, ona smatra da te brojke nisu točne, nego ističe kako je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila s 49,37 posto glasova, a Josipović je osvojio 47,94 posto.

Prema tome Kolinda nije osvojila više od 50 % glasova te je njena pobjeda upitna.

Od ove njezine izjave ogradio se i sam Ivo Josipović, kao i njena stranka SDP.

Biti će zanimljivo vidjeti da li će se i u Murskom Središću netko sjetiti da ospori pobjedu Dražena Srpaka (HDZ) na izborima za gradonačelnika na kojima je pobijedio svog protukandidata Marijana Kutnjaka (SDP) sa 48 glasova razlike, dok je nevažećih listića bilo 59. Također, osvojio je  49,72 % (što je manje od 50%) dok je Kutnjak dobio 47,27 % glasova.(rt)

izbori---gradonacelnik-19-05-2013