Gostujuća pobjeda na startu prvenstva – Rudari iskopali 3 boda u Pušćinama

Na vrućem terenu u Pušćinama Rudar je zasluženo osvojio tri boda. Veći dio utakmice Rudar se u uvodu u novu natjecateljsku sezonu pokazao kao bolja, spretnija i sretnija ekipa. Od samog početka utakmice  Rudar je ušao u posjed lopte te opasno ugrožavao gol domaćina.

U 9. minuti Ivan Risonjić novo pojačanje Rudara iz ove sezone, oduzima  loptu zadnjoj liniji domaćina te vrlo elegantno i smireno svladava domaćeg vratara  Kolara te dovodi Rudar u vodstvo od 0:1. Ubrzo zatim u 21. minuti nakon lijepe i brze akcije Rudara, Risonjić ponovo ima prigodu za postizanje zgoditka i povećanje vodstva no ovaj puta ne uspijeva, te nema promjene rezultata. Još u nekoliko navrata Rudar je opasno ugrozio gol domaćina i  to naročito nakon opasnih prodora  F. Novaka sa desne strane i M. Zadravca sa lijeve strane . Kako Rudar nije iskoristio svoje prigode za povećanje vodstva, domaćini se polako smiruju te  preuzimaju igru u zadnjih petnaestak minuta  prvog dijela. Dva puta odlično reagira vratar Rajf te sprječava  poravnanje rezultata.

No u 36.minuti domaćini nakon konfuzije u obrani Rudara te pogreške vratar Rajfa kome lopta prolazi ispod ruke, sam se na drugoj stativi našao domaći igrač Jaša Kocijan i smireno šalje loptu u Rudarovu mrežu za poravnanje na  1:1. Tim rezultatom završava prvi dio utakmice. U drugi dio Rudar opet ulazi kao bolja i opasnija ekipa e tijekom cijelih drugih 45-minuta ne dozvoljava domaćinima da opasnije ugroze gol domaćina.

 

U 72. minuti slijedi još jedan odličan proboj F. Novaka po desnoj strani te centaršut na drugu stativu gdje loptu majstorski u suprotni kut u  malu mrežicu  šalje Danijel Levačić i dovodi Rudar u vodstvo od 1:2 što će se kasnije pokazati i kao konačan rezultat ove utakmice. Treba reći da je i prije toga Rudar imao nekoliko lijepih prigoda no Rudarovi igrači nisu bili precizni (Dan. Levačić, Risonjić , M. Šoltić ).

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Rudara, koja je na žalost s jednom crnom mrljom jer im je sudac Ivan Slunjski podijelio čak šest žutih kartona . Recimo da je  domaćinima dao još četiri pa netko tko nije bio na utakmici pomislio bi da se vodio rat , a ne igrala utakmica. Kriterij koji je za dodjelu žutih kartona uzeo sudac Slunjski više bi spadao u domenu košarkaške nego nogometne utakmice  pa je to iritiralo kako domaće tako i gostujuće igrače i gledatelje. Malo više osjećaja za te stvari, a ne strogo se držati nekih nategnutih pravila kod dodjele ne bi škodilo. No u savezu se sigurno neće ljutit jer ipak će zbog žutića kapnuti neka lovica u kasu.

PUŠĆINE – RUDAR  1:2 (1:1)

Četvrta nogometna liga skupina  Čakovec-Varaždin  Pušćine , 20.08.2017.god.

 NK Pušćine-NK Rudar              igralište NK Pušćine                   gledatelja: 200

 Suci: Ivan Slunjski,Ivica Svetec, Nikola Pintarić       delegat :Dragutin Hozjak

 Strijelci: 0:1 16.Risonjić   1:1 36.Kocijan 1:2 72.Dan.Levačić

PUŠĆINE: Kolar,Papec(87.Kučiš),Bosilj,Ro.Punčec,Kocijan(70.D.Horvat),Re.Punčec,Celinger,Posavec,Požgaj,Cvetko(14.Marković),Ribič

pričuve:D.Fekonja,K.Fekonja,Marković,Kučiš,Horvat,Gudlin trener: nema

RUDAR: Rajf,Šardi,N.Šoltić(72.Den.Levačić),Vuri,A.Zadravec,M.Šoltić,F.Novak(88.D.Novak),M.Zadravec,Risonjić(83.Knežević),Goričanec,Dan.Levačić(75.Vurušić)

pričuve: Stojko,Tkalec,Vurušić,Knežević,Den.Levačić,Radiković,D.Novak trener:Anton Srša

(tekst i foto Z. Rihtarec)