FOTO Vesele maškare u Vratišincu

Fašnik v Općini Vratišinec već je tradicionalna manifestacija koju organizira Savjet mladih Općine Vratišinec. Tako su i ove godine ulice Gornjeg Kraljevca i Vratišinca odzvanjala pjesmom, smijehom i veseljem.

U jutarnjim satima krenula je povorka u Gornjem Kraljevcu koja je na ulice privukla mnoštvo mještana. Učenici Područne škole pokazali su svoju kreativnost i raznorazne maske, a u organizaciji škole odabrane su 3 najbolje. Ples pod maskama nastavio se uz krafne i čaj.

Popodne je glazba odzvanjala ulicama Vratišinca gdje su učenici matične škole uz djecu iz DV “Srčeko” sudjelovali u povorci. U dvorištu Općine prvo je pročitana osuda Fašniku koji kriv za sve nedaće koje su nas snašle u protekloj godini, a kasnije je spaljen.Maškare se preuzele ključeve od Općine Vratišinec, a veselje se nastavilo uz kuhano vino, čaj i krafne.

Posebice nas veseli što je ovogodišnji Fašnik uz djecu privukao i značajan broj mještana. Organizaciji su se priključili vijećnici Vijeća mjesnog odbora Gornji Kraljevec te vatrogasci iz DVD-a Vratišinec i DVD-a Gornji Kraljevec koji su osiguravali povorke.

(tekst: Info Vratišinec foto: Damir Perhoč, Info Vratišinec)