FOTO 3. NL SJEVER Rudar nakon loše igre poražen u Ludbregu

PODRAVINA – RUDAR 1:0(0:0)

U 4. kolu 3.NL Sjever Rudar je minimalnim rezultatom poražen u Ludbregu od ekipe Podravine.
Jedini zgoditak na utakmici postignut je u 68. minuti kada nakon jedne brze kontre dvojica domaćih igrača izbijaju pred vratara Kodbu, a nije ih u tome uspjela omesti Rudarova obrana te iz drugog pokušaja loptu u mrežu ubacuje Mario Sačer.
Očito da na današnjoj utakmici laporniki nisi imali svoj dan jer teško da možeš nešto očekivati ako u 90. Minuti stvoriš jednu ozbiljniju prigodu, a i nju ne iskoristiš.
U 40. minuti utakmice kod rezultata 0:0 Kevin Nedeljko je imao zaista lijepu prigodu no s dva metra puca točno u domaćeg vratara . I to je bilo sve ozbiljnije što je Rudar uspio učiniti prema domaćim vratima. Imao je Rudar premoć na terenu u posjedu lopte, ali sve je to bilo jalovo i nije bilo na nivou igre kakvu očekujemo od ove ekipe.


Ne zabrinjava poraz jer prvenstvo je na svom začetku, puno više zabrinjava sama igra momčadi. Čini nam se da igra previše u širinu ima premalo okomitosti u samoj igri i po nama je to vjerojatno i najveći problem.
Ima trener Damir Lepen Jurak sada pred sobom period od tri utakmice jednu u Kupu Međimurja već ove srijede, a onda dvije domaćinske prvenstvene utakmice da pokuša ekipu vratiti u onaj pobjednički niz od prije.
Sigurno da je to moguće jer preveliki je potencijal ove ekipe da to ne bi bilo moguće.

Ljestvica nakon 4. kola 3. NL Sjever


U srijedu 13. 9. 2023. godine Rudar igra utakmicu 3. kola Kupa MNS-a u Čehovcu protiv ekipe ČSK-a, i već je to lijepa prigoda za povratak u pobjednički niz.

(tekst i foto:zr)