Filip Škvorc iz Peklenice najzvučnije pojačanje NK Međimurja

Nakon osvajanja prvog mjesta u 3. HNL Istok i nedobivanja licence za 2 HNL ,osim trenera Marija Kovačevića iz NK Međimurje otišlo je šest standardnih igrača (Erić, Težak,Oštrek, Hranilović, Mesarići Šafarić).

Unatoč svemu uprava kluba nije spavala. Angažiran je trener Rade Herceg, a klubu je pristupilo jedanaest novih igrača, s time da je među njima čak šestorica povratnik a(Bešenić, Malenović, Antonović, Hlišć, Marciuš i Šarić). Osim njih u klub su došli provjereni Škvorc, Conjar, Tkalčić i mladi Grubić i Bagarić.

Najzvučnije i najpoznatije ime od novopridošlih igrača svakako je Filip Škvorc, 26-godišnjak i domaći dečko iz Peklenice.

Filip koji potječe iz nogometne obitelj i(otac Dražen bio je poznati igrač, a danas cijenjeni trener) profesionalnu karijeru započeo je u Varteksu iz Varaždina tadašnjem prvoligašu. Dobre igre odvode ga 2011. godine u zagrebački Dinamo s kojim potpisuje petogodišnji ugovor. Iz  Dinama biva Filip posuđivan u Lokomotivu, Sesvete, Zavrč, Goricu i Dinamo II. Nezgodna ozljeda koljena na godinu dana udaljila ga je iz nogometne arene i usporila njegov napredak. Filip koji nogometno ulazi u najbolje godine dolaskom u Međimurje traži revitalizaciju svoje karijere. Vjerujemo da će visoki napadač ponovo doći u formu u kakvoj je bio kad ga je Dinamo otkupio iz Varaždina, a Međimurju pomoći da se dokopa druge lige.

Sigurno je da će treneru Hercegu biti potrebno neko vrijeme da uigra novopridošle igrače i složi ekipu koja će se opet boriti za vrh tablice.

U dosadašnjem dijelu priprema Međimurje je odigralo tri kontrolne utakmice, prvu su izgubili 3:0 od novog četvrtoligaša Bednje, drugu su remizirali kod kuće sa mađarskim Hevizom 1:1, a jučer u srijedu zabilježili su prvu pobjedu protiv četvrtoligaša Sloge iz Čakovca 4:0. Tri gola zabio je mladi Bagarić Marijan,a  jedan Filip Škvorc. Polako se naziru obrisi udarne ekipe, a do početka prvenstva Međimurje će odigrati još četiri prijateljske i jednu kup utakmicu.

Nova provjera slijedi u subotu 5.kolovoza protiv domaćeg Nedelišća, a u srijedu 09. kolovoza odlaze u Kurilovec u goste Udarniku.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)

?