EUROGOLOM M. ŠOLTIĆA RUDAR UZEO PUNI PLIJEN U PRELOGU

Već po tradiciji sretan je teren Mladosti Kometa za ekipu Rudara. Uglavnom se iz Preloga vraćaju uzdignutih ruku. Tako je bilo i jučer kada su se sa teškog gostovanja vratili sa zaslužena tri boda. Istina pobjeda je izborena nakon velike borbe s domaćinima koji su svakako željeli doći do pobjede nakon dosad odigrana dva neodlučna susreta.

01

No igrači Rudara nisu se povinovali njihovim željama i već od prve minute nametnuli se kao superioran takmac i preko snalažljivog V. Kneževića u 13. minuti dolaze do vodstva od 0:1. Nakon tog vodstva ekipa Rudara i dalje je bolji suparnik , ali ne uspijeva realizirati dvije dosta lijepe prigode.

02

Tada se budi domaćin i nakon jedne ne baš najbolje intervencije obrane Rudara u svom kaznenom prostoru Tišljarić oštrim prizemnim udarcem sa nekih desetak metara, zabija  za 1:1 u 33. min. Vratar Rajf bio  je nemoćan. Nastavila  se ravnopravna utakmica , a više uzbuđenja donosi 44. minuta kada nakon dobivene javne opomene Matija Zadravec  vrijeđa suca pogrdnim riječima i zbog toga dobiva crveni karton. Zbog oštrog starta u 45. minuti žuti karton dobiva i F. Novak. Uskoro slijedi kraj prvog dijela tako da su se uzavrele strasti kod obiju ekipa tijekom odmora smirile.

03

Za očekivati je bilo da će domaćin sa igračem više ofenzivno započeti drugi dio utakmice. No Rudar je čekao svoju priliku iz kontre, te je tako u 49. minuti F. Novak  krenuo u odličan protunapad grubim prekršajem ga zaustavlja domaći igrač Sraka. Za to dobiva javnu opomenu, a kako mu je to bila druga dobiva i zasluženi crveni karton. Rudar se pokazao kao bolja ekipa u igri sa deset igrača, te u 80. minuti nakon eurogola M. Šoltića dolazi do vodstva od 1:2. Ako zbog ičega na utakmicu se svakako isplatilo doći zbog tog zgoditka,jer takvi zgodici rijetko se viđaju na našim igralištima, a vjerojatno i u onim kvalitetnijim ligama.

05

Rudar je mirnom i pametnom igrom sačuvao vodstvo te je tako i u trećem nastupu ovog proljeća zasluženo došao do vrijedna tri boda, što mu momentalno donosi peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

06

MLADOST KOMET- RUDAR  1:2 (1:1)

MŽNL ČK-VŽ        18.03.2017. god.                                                     Igralište Prelog

 

Suci: Bojan Novosel , Šmrček Nikola, Goran Vuković          delegat:Nikola Toplek

Strijelci:  0:1 13.min Knežević 1:1 33.min.Tišljarić  1:2 80.min. M.Šoltić

Gledatelja: 200

07

10

MLADOST KOMET: F.Farkaš ,D.Farkaš .Sraka,Bukal,Golubić ,Hladnik(85.Kraus),

Tišljarić,Jambrović,Vuk(70.Rašan),Balent pričuve: Nikolaus,Kraus,Rašan,Horvat

Božek,Pišpek trener: Sraka Dušan

08

RUDAR: Rajf,De.Levačić(76.min.Goričanec),Šrdi,Vuri,Vurušić(78.D.Šoltić),Knežević(46.N.

Šoltić),F.Novak (89.Da.Levačić),Zadravec,Radiković,Horvat,M.Šoltić pričuve:

Stojko,Tkalec,Da.Levačić,D.Šoltić,Goričanec,D.Novak,N.Šoltić trener: Nikola

Goričanec

(tekst i foto Z. Rihtarec)

09