ERASMUS EU PROJEKT   Integracija roditelja u nogometne aktivnosti sportašica i unapređenje odnosa škola – roditelji – klub

ŽNK MEĐIMURJE zajedno sa klubovima ASC Dream Team iz Bukurešta, Rumunjska  te FC Pesch iz Pečuha, Mađarska provodi EU Erasmus + projekt koji se temelji na promociji i popularizaciji ženskog nogometa.

Osnovni cilj projekta je kroz suradnju „Osnovne škole-Roditelji-Klub“ povečati broj djevojčica koje če se uključiti u nogometne aktivnosti. Kroz provedbu projekta djevojčice i njihovi roditelji će se educirati o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima, poticati roditelje da se njihova djeca uključe u sportske aktivnosti te da ih dođu podržati na nogometnim utakmicama. Uz promociju i popularizaciju ženskog nogometa provoditi će se i isticanje da nogomet nije samo muški sport.

U sklopu ovog EU projekta, proteklog vikenda (subota, 06. i nedjelja, 07.04.2024.) za igračice i roditelje održana je  konferencija u Hotelu Park Čakovec.

Na konferenciji su uz veliki broj igračica i roditelja našeg kluba prisustvovali predstavnici partnerskih klubova ovog projekta iz Rumunjske i Mađarske.

Konferenciju su otvorili Mato Kljajić (Predsjednik ŽNK Međimurje), Josip Varga (predsjednik gradskog vječa grada Čakovca) i Hrvoje Goričanec (direktor ŽNK Međimurje)

Kroz dva dana prisutnima su prezentirane vrlo zanimljive i poučne teme iz područja sporta,

Teme konferencije su bile slijedeće:

Subota 06.04.2024.  MATEJ FIŠKUŠ, Sportski psiholog.  Tema: Motivacija u nogometu

                                     MONIKA VIDOVIĆ, dipl.ing.preh.teh.  Tema: Izazovi u prehrani mladih nogometašica.

Nedjelja, 07.04.2024.  SVEN PAL, dr. med. spec. dječje kirurgije.  Tema: Ozljede djece  sportaša

                            IVANA MARTINČIĆ, međunarodna nogometna sutkinja Tema: Nogometno suđenje posao ili hobi

(Hrvoje Goričanec)