DVD MURSKO SREDIŠĆE ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU

Jučer 19. ožujka održana je godišnja skupština DVD-a Mursko Središće. Vatrogasna sala bila je puna članova društva kao i njihovih gostiju. Skupštinu su uveličali gradonačelnik Dražen Srpak, župnik Tomislav Antekolović, predstavnik VZMZ-a Mihajel Grbavec, predstavnik JVP-a Robert Bister, prestavnik INA-e Rajko Radiković te susjedna vatrogasna društva iz Svetog Martina na Muri, Lapšine , Selnice, Gornjeg Kraljevca, Vratišinca, Peklenice, Križovca, Zasadbrega kao i PGD Spodnja Kungota iz susjedne Slovenije.

Skupštinu na kojoj su podijeljena i priznanja istaknutim i zaslužnim vatrogascima vodio je predsjednik DVD-a Juraj Zadravec koji je podnio izvješće o radu Upravnog odbora koji donosimo u cjelosti.

 

IMG_7083

Izvješće Upravnog odbora za 2015. godinu

DVD M. Središće broji 56  članova starijih od 18 i 44 člana u dobi od 6-18 godina. Po stručnoj osposobljenosti imamo:

2  člana bez ispita

15 članova u zvanju vatrogasac

21 član u zvanju vatrogasaca prve klase

3 zvanja vatrogasni dočasnik

7 članova u zvanju vatrogasni dočasnik 1 klase

2 člana u zvanju vatrogasni časnik

5 članova u zvanju vatrogasni časnik 1 klase

1 počasni časnik

Pokrivamo MO Mursko Središće, Hlapičinu, Štrukovec i Sitnice sa približno 4.500 osoba ili 1420 domaćinstava.

U 2015. godini odradili smo sve planirane zadatke u okviru djelatnosti društva,  odrađeno je pet javnih vježbi od toga dvije samostalno,  jedna sa pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe, jedna sa zajednicom i vježba u okviru DUSZ-a.

Društvo je sudjelovalo  na svim manifestacijama koje je organizirao Grad M. Središće, a za potrebe  grada odradili smo pranje šetnice i osiguranje svih manifestacija na području grada.

Tradicionalno smo sudjelovali na čuvanju božjeg groba, na sv. misi za Forjanovo, dan zahvalnosti i na hodočašću na Mariju Bistricu u organizaciji HVZ-a

Učestvovali smo na takmičenjima u našoj zajednici i na nivou Županije te smo vršili razne usluge našim građanima i bili na proslavama  godišnjica okolnih društava.

Ove smo godine  podijelili kalendare građanima bez sakupljanja dobrovoljnog priloga pošto smatramo da su građani preopterećeni raznim davanjima.

Vrijedi napomenuti radove za potrebe INA d.d.  kao izvor dodatnog financiranja, te su tako ostvarena sredstva uložena u nabavku potrebne opreme i građevinske objekte.

U 2015. godini potpisani je novi Ugovor sa INA d.d. na iznos od 370.000,00 kn koji odrađujemo uz pomoć JVP za potrebe dežurstva kod izvođenja radova na plinskom polju Međimurje.

Tokom godine nabavljeno je nešto opreme, dva izolaciona aparata, plino detektor i razna potrebna sitna oprema.

Izvršena je zamjena elektroinstalacija u garaži broj tri te su izvedena mjerenja instalacija i gromobranskih instalacija. Sve su garaže obojane nakon desetak godina.

Izvršili smo zamjenu garažnih vrata i remont prikolice za agregat. Nabavljen je kontejner za potrebe vježbanja i postavljen na Pašnjaku na čemu zahvaljujem vodstvu  INA d.d. i našem članu g, Rajku Radikoviću.

Ovom prilikom zahvalio bi se gradu M. Središće na suradnji  kao i svim klubovima i udrugama na području MO te pojedincima koji su svojim radom pomogli radu društva.

Također zahvala svim članovima društva koji su svojim radom pomogli rad društva, posebno članovima UO i NO.

Dogovorena je nabava kombi vozila koje financira grad u iznosu od 140.000,00 kn i DVD u iznosu od cca 80.000,00. Vozilo bi trebalo biti isporučeno do 22.06.2016. godine kada je 134. godišnjica društva.

Osposobljeno je za: zvanje

vatrogasac  1 član

vatrogasni časnik 1 član

vatrogasac I kase 1 član

Pošto su me stariji mještani upozorili da je iduće godine 50 godina od otvorenja doma potrebno je izvršiti sanaciju sale koja od početka gradnje nema fasade i isto tako renovirati zidove sale, što bi trebalo napraviti do ljeta iduće godine.

Vatru gasi brata spasi!

Predsjednik, Juraj Zadravec

IMG_7047

U planu za ovu godinu vatrogasci daju prioritet obnovi sale koja nije bila renovirana od svoje izgradnje, nabavci novog kompletiranog kombi vozila, liječničke preglede, tečajeve i stručne ispite za članove kao i nabavci potrebne opreme, zaštitne i radne odore. Sve to, uz ostalo, obuhvaćeno je u financijskom planu za 2016. godinu koji donosimo u prilogu.

01

Nakon radnog dijela godišnje skupštine vatrogasci su sve prisutne, članove i  goste počastili večerom.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_7046

IMG_7054

IMG_7055

IMG_7057

IMG_7060

IMG_7066

IMG_7069

IMG_7071

IMG_7073

IMG_7082

IMG_7083

IMG_7088